Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δραστηριότητες στο πλαίσιο προώθησης προϊόντων από επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Πέλλας

Στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει η Π.Ε. Πέλλας ή συμμετέχει μέσω της Π.Κ.Μ. πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων αλλά και προϊόντων καινοτόμων, που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από τοπικές επιχειρήσεις. 


Agroquality Festival

Ειδικότερα, η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας στην Έκθεση 2015 ATHENS FOOD FESTIVAL και συγκεκριμένα στο 6ο Agroquality Festival που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τα προϊόντα της Πέλλας έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό και στους επαγγελματίες του χώρου μέσα από δράσεις παρουσίασης και γευσιγνωσίας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν και έχουν έδρα στην Π.Ε. Πέλλας εξέπληξαν ευχάριστα τους επισκέπτες με την ποιότητα και, κυρίως, με την καινοτομία τους, αφού παρουσιάστηκαν εκλεκτά διατροφικά προϊόντα όπως Ελληνικά Άγρια Μανιτάρια, με ασφάλεια στον καταναλωτή από την επιχείρηση Helani με εξαγωγική δραστηριότητα πάνω από 30χρόνια και έδρα την Έδεσσα. 

Επίσης την τιμητική του είχε ο φυσικός χυμός ροδιού με την επωνυμία «Ρόδινη Ζωή» της Ανδρεάδου Σοφίας από το Νέο Μυλότοπο και, ειδικότερα, χυμός από φρεσκοστημένο ρόδι χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, μαρμελάδα από ρόδι και πετμέζι από ρόδι στη σαλάτα.

Ακόμη παρουσιάστηκαν παραδοσιακά προϊόντα “Αλμωπία” με έδρα την Κάτω Ροδωνιά Αλμωπίας. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων όπως σαλάτες, τουρσιά, ορεκτικά, μαρμελάδες, αμπελόφυλλα προέρχεται από άριστες πρώτες ύλες οι οποίες μεταποιούνται και στη συνέχεια παράγονται προϊόντα χωρίς συντηρητικά για τους καταναλωτές. Η επιχείρηση με εμπειρία 50 χρόνων κρατά αναλλοίωτη την παράδοση μέχρι και σήμερα. 



Ακόμη έγινε παρουσίαση προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος όπως ιαματικά είδη σαπουνιού από την επιχείρηση SamanDust στην Αριδαία. Συγκεκριμένα, το κοινό είδε από κοντά το ιαματικό σαπούνι σε σκόνη με ευεργετικές ιδιότητες για το μπάνιο έχοντας ως σύσταση μαστίχα Χίου, ιαματικό χώμα Αλμωπίας πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, αποξηραμένο λεμόνι και αιθέρια έλαια και το Ιαματικό σαπούνι απολέπισης για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ιαματικό SPA Προϊόντα πιστοποιημένα από τον ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).

Οι εκλεκτές γεύσεις παρουσιάστηκαν στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και, μέσω της γευσιγνωσίας ανέδειξαν την ποιότητά τους σε όλους τους παρευρισκόμενους. 

Ενδεικτικό στοιχείο της θετικής εντύπωσης που έκαναν τα προϊόντα της Πελλαίας Γης ήταν η επίσκεψη της γνωστής δημοσιογράφου Μάγδας Τσέγκου από την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Γιώργο Αφτιά σε τοπική επιχείρηση. Η κα. Τσέγκου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε για τα προϊόντα της με την επιχειρηματία Σοφία Ανδρεάδου δείχνοντας έτσι την προτίμησή της στο φυσικό χυμό ρόδι ως ένα εύγευστο και θρεπτικό ρόφημα. 



Επαγγελματίες - διακεκριμένοι σεφ εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του αφυδατωμένου, άγριου μανιταριού Βασιλομανίταρου Boletus ή Porcini (Helani) και επέλεξαν να το εντάξουν στην κουζίνα τους, σε συνδυασμό γεύσεων και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Πλήθος κόσμου δοκίμασε και επέλεξε το καινοτόμο προϊόν Ιαματικό σαπούνι SamanDust για την καθημερινή του φροντίδα, μετά από την εκπληκτική παρουσίαση και τη δοκιμή του προϊόντος από το κοινό, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για επαγγελματικές συνεργασίες και προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές. Οι προτάσεις αναμένεται να αξιολογηθούν από τις επιχειρήσεις.


Επίσκεψη Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Το προηγούμενο διάστημα άλλωστε εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν την Π.Ε. Πέλλας και είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη με κύριο θέμα συζήτησης τις προσπάθειες προώθησης των τοπικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές ώστε, μέσω του αγροτικού τομέα να ανακτήσει η τοπική οικονομία την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα που απαιτείται για την ανάπτυξη της περιοχής μας.



Συμμετοχή σε Εκθέσεις

Συμμετέχοντας στις πρόσφατες εκθέσεις FRESKON και DETROP που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν και να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους στο κοινό και στους ειδικούς του αγροτοδιατροφικού τομέα αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.



Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση με βάση το στρατηγικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της περιοχής μας με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τον αγροτικό τομέα – μεταποίηση επιχειρήσεων ζητούμε τη συνεργασία όλων των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ειδικότερα, την αποστολή φωτογραφικού υλικού από τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα σας ώστε, με τη συναίνεσή σας και τη συνεργασία σας να προβάλλονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ε. Πέλλας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της Π.Ε. Πέλλαςστην οποία μπορείτε να αποστείλετε το ψηφιακό υλικό είναι pepellas1@gmail.com



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *