Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Κλειστές οι τράπεζες από αύριο Δευτέρα 29/6 και μέχρι το δημοψήφισμα - Επιβολή ελέγχου κίνησης κεφαλαίων (capital controls) - Όριο αναλήψεων 60 ευρώ την ημέρα

Κλειστές θα παραμείνουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή το απόγευμα.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε επιβάλλονται όρια στην κίνηση των κεφαλαίων (capital controls).

Για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το όριο των αναλήψεων που θα επιβληθεί. Να σημειωθεί ότι δεν θα επιβληθούν όρια μόνον στις αναλήψεις χρημάτων αλλά και στις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το ρεπορτάζ, αυτή την ώρα καθαρογράφεται το κείμενο που θα προβλέπει όλους τους όρους των capital controls. Το κείμενο αυτό θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Πάντως το όριο θα αφορά φυσικά πρόσωπα (δηλαδή και όρια ανάληψης και μεταφοράς κεφαλαίων αλλά και στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες).  Αναμένεται να οριστεί όριο 100 ευρώ ανά ημέρα.

Στο Συμβούλιο, εκτός του υπουργού Οικονομικών, μετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, 'Ανθιμος Θωμόπουλος.

Κλειστό θα παραμείνει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.


ialmopia.gr

2 comments:

  1. BRAVO VRE ! tomokratite ton kosmo me psemata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως θα είναι κλειστές. Δεν τρομοκρατούμε ούτε λέμε ψέμματα, απλά ενημερώνουμε τον κόσμο που οφείλει να γνωρίζει τι γίνεται. Αυτή είναι η αλήθεια, μη νομίζετε ότι κι εμάς μας αρέσει.

      Διαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *