Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

IALMOPIA ΘΕΜΑ: 63.000 ευρώ η οφειλή του Δήμου Αλμωπίας, από τη συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Κάμπου Ν. Πέλλας

Το θέμα του χρέους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κάμπου Ν. Πέλλας απασχόλησε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας. Άλλωστε, η παρουσία του Προέδρου της Αναπτυξιακής
και Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου, προμήνυε την (εκτός ημερησίας διάταξης) συζήτηση του επίμαχου ζητήματος.


Η εταιρεία λειτουργεί από το 1993, αλλά πρακτικά βρίσκεται σε αδράνεια από το 2008. Τα βεβαιωμένα χρέη της προς την Εφορία και το ΙΚΑ, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 698.000 ευρώ (590.000 στην Εφορία / 108.000 στο ΙΚΑ).


Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει με ποσοστό της τάξης του 9 % στην Αναπτυξιακή Κάμπου. Αυτό σημαίνει πως το ποσό που του αναλογεί από το χρέος της εταιρείας ανέρχεται στα 63.000 ευρώ περίπου.



Ο Δήμαρχος Πέλλας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας και την απόφαση που πάρθηκε για υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ξεκαθάρισε πως κάθε μέτοχος πρέπει να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πέλλας, με συμμετοχή 45%, θα πρέπει να καλύψει σχεδόν τη μισή οφειλή προς τους δημόσιους φορείς.


Όπως ήταν αναμενόμενο, εκφράστηκαν προβληματισμοί από τη μεριά ορισμένων δημοτικών συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, για τα οφέλη που είχε ο Δήμος Αλμωπίας από τη συμμετοχή του στην Αναπτυξιακή Κάμπου. Το ποσό που καλείται να πληρώσει δεν είναι ευκαταφρόνητο κι εύλογα δημιουργείται η απορία του αν υπήρξε ανταπόδοση της συμμετοχής στα 15 χρόνια που ήταν ενεργή η εταιρεία. Ακόμη, λογικό θα ήταν να γνωρίζουν οι δημότες της Αλμωπίας πώς θα καλυφθεί η οφειλή από πλευράς του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος, υποσχέθηκε πως θα εξεταστούν όλα τα πεπραγμένα που αφορούν την Αλμωπία από το 1993 και πως θα επανέλθει σε μελλοντική συνεδρίαση. Διευκρίνισε όμως, πως από τη στιγμή που ο Δήμος είναι μέτοχος στην Αναπτυξιακή, πρέπει και να αναλάβει και το μερίδιο που του αναλογεί στο χρέος. Η πρόταση για την αποπληρωμή της οφειλής υπερψηφίστηκε από το Σώμα με 19 ψήφους.



Στα θετικά, η ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Τσιμτσιρίδη, πως ο κάθε μέτοχος της Αναπτυξιακής μπορεί να διαπραγματευτεί ξεχωριστά το χρέος του, ανάλογα με το ποσοστό του, και να υπαχθεί σε ρύθμιση με δόσεις.


Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς η οφειλή θα είναι ένα ακόμη βαρίδι στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά του Δήμου Αλμωπίας.



ialmopia.gr


1 comments:

  1. Η αλήθεια είναι ότι η αναπτυξιακή του κάμπου δημιουργήθηκε από τους δεξιούς δημάρχους του νομού απέναντι στην αναπτυξιακή πέλλας που έλεγχε ο νομάρχης. Τώρα οι τότε δήμαρχοι που είναι βέβαια απλοί πολίτες κρύβονται και καλούνται οι δημότες γιατί στο τέλος ο λαός πληρώνει, να πληρώσουν τις μαλακίες τους. Ας βγεί ο κ. Τάκης που ήταν δήμαρχος και συμμετείχε στην αναπτυξιακή του κάμπου να μας πεί πόσες μελέτες έγιναν για τον δήμο αριδαίας και πόσα έργα. Η αλήθεια είναι ότι δεξιοί του νομού με ακροδεξιούς της κρύας βρύσης είναι οι πρωτεργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *