Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δημοσιεύεται το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου" (Σαν σήμερα 18/7)

1925 στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε ο πρώτος τόμος του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου".

1979 στην Ελλάδα, όλοι οι κάτοχοι ραδιοφώνων υποχρεούνταν να υποβάλουν σχετική δήλωση στο υφυπουργείο Τύπου και Τουρισμού.

1922 Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας.


Μουσική 18/7
1929 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Screamin' Jay Hawkins (Jalacy Hawkins 1929-2000) γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Ήταν γνωστός κυρίως για την δυνατή φωνή του, τις άγριες θεατρικές εκτελέσεις των τραγουδιών και τα μακάβρια σκηνικά και αξεσουάρ που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Παρόλο που δεν γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με τα τραγούδια που ηχογράφησε, το τραγούδι αυτό του εξασφάλισε μια "σταθερή" καριέρα για πολλά χρόνια.

1988 Η Γερμανίδα συνθέτης, τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιός Nico (Christa Päffgen 1938-1988) απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία κατά τη διάρκεια διακοπών με το γιο της στην Ίμπιζα της Ισπανίας. Την ώρα που έκανε ποδήλατο έπαθε καρδιακή προσβολή και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι της. Την βρήκε αναίσθητη ένας ταξιτζής, ο οποίος την μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο όπου και απεβίωσε ώρες αργότερα. Ήταν δημοφιλής για την συνεργασία της με το συγκρότημα The Velvet Underground. Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες, μεταξύ αυτών "La Dolce Vita" του Federico Fellini και "Chelsea Girls" του Andy Warhol. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Siouxsie and the BansheesBauhausStevie NicksPatti SmithMorrisseyBjörk κ.α.

Αθλητισμός 18/7
18/7/1996 Ο 51χρονος ποδηλάτης Jose Manuel Fuente πεθαίνει έπειτα από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια στα νεφρά στο Οβιέδο της Νότιας Ισπανίας. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες στα τέλη της δεκαετίας του 60 και μέσα του 70, μαζί με τους Luis Ocana και Eddy Merckx. Ήταν επίσης θαυμάσιος αναρριχητής και είχε το ίδιο ψευδώνυμο με τον πατέρα και τον παππού του, “El Tarangu”, που στην Αστουριανή διάλεκτο σημαίνει “αυτός που φημίζεται για τη δύναμη και τον χαρακτήρα του”.

18/7/1986 Πεθαίνει στο Λονδίνο σε ηλικία 91 ετών ο Sir Stanley Rouse που διετέλεσε έκτος πρόεδρος της FIFA, και τον οποίο διαδέχτηκε ο Joao Havelange στις 11/6/74, όταν ο Rouse έγινε επίτιμος πρόεδρος

18/7/1976 Η 14χρονη Ρουμάνα Nadia Comaneci αφήνει άναυδο τον κόσμο όταν βαθμολογείται με 10 από τους κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Είναι το πρώτο τέλειο δεκάρι στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Ο τελικός απολογισμός είναι 7 δεκάρια, 3 χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *