Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης (Σαν Σήμερα 24/7)

  • 1974 :Φτάνει στην Αθήνα από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το αεροπλάνο του είχε παραχωρήσει ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, ο οποίος ήταν στενός προσωπικός φίλος του Καραμανλή. Πολλοί είδαν στην άφιξη του Καραμανλή έναν υψηλό πολιτικό συμβολισμό: το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.


1923 Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

1994 πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο ζωγράφος Γιάννης Γαϊτης.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 24/7
1965Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Byrds και η διασκευή τους στο τραγούδι του Bob Dylan, “Mr Tambourine Man“.
1971 
Στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Simon & Garfunkel και το άλμπουμ “Bridge Over Troubled Water“. Το Μάρτιο του 1971 στην 13η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ απέσπασε τα βραβεία “Album of the Year” και “Best Engineered Recording – Non-Classical” και το ομότιτλο τραγούδι τα βραβεία “Record of the Year“, “Song of the Year“, “Best Arrangement Accompanying Vocalist(s)” και “Best Contemporary Song“. Το 1977 στην πρώτη τελετή απονομής των Brit Awards, κέρδισε το βραβείο “Best International Album“. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Bridge over Troubled Water“, “Cecilia“, “The Boxer” κ.α. Το 2003 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Albums of All Time“, στην 51η θέση.
1982Οι Survivor και το τραγούδι “Eye Of The Tiger” βρίσκονται στην κορυφή τουBillboard Hot 100, όπου θα παραμείνουν για έξι εβδομάδες. Ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας “Rocky III“. Το Φεβρουάριο του 1983, στην 25η τελετή απονομής των Grammy Awards, θα τους χαρίσει το βραβείο “Best Rock Performance“.

Αθλητισμός 24/7

24/7/2005 Ο 33χρονος Τεξανός Lance Armstrong, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, κατακτά τον 7ο συνεχόμενο τίτλο του όταν τερματίζει πρώτος στον 92ο Tour de France με χρόνο 86 ώρες, 15 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα καλύπτοντας μία απόσταση 3.608 χιλιομέτρων

24/7/2000 Ολοκληρώνεται η μεταγραφή ‘’αρπαγή’’ του Πορτογάλου άσου Luis Figo από την Barcelona στη Real έναντι του ποσού ρεκόρ των 20 δισεκατομμυρίων δραχμών. Το ρεκόρ αυτό θα καταρριφθεί στις 9/7/2001 και πάλι από τον μαδριλένικο σύλλογο, με τη μεταγραφή του Zinedine Zidane από την Juventus έναντι 26 δισεκατομμυρίων

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *