Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Νίκος Ρίζος: ''Όταν πραγματικά νοιάζεσαι για κάποιον δεν του μιλάς μόνο για δικαιώματα, του μιλάς και για υποχρεώσεις''

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο Νίκος Ρίζος καταθέτει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.

Το πρωί δουλειά, μέγα προσόν σήμερα… μετά λογιστή φορολογική δήλωση με φόρο μερικές χιλιάδες ευρώ και διπλό τέλος επιτηδεύματος παρακαλώ, 2015 και 2012.

Το μεσημέρι διάβασα το επιχειρηματικό σχέδιο μιας επιχείρησης που δημιουργεί μαθηματικά εργαλεία για προσομοιώσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη ,στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Τούμπα, και σκοπεύει να προσφέρει τα εργαλεία της στους κατασκευαστές μικροεπεξεργαστών σε όλο τον πλανήτη. Μετά για τη χρηματοδότηση μιας μικρής εταιρείας που αναπτύσσει έξυπνα αθλητικά ρούχα που μετρούν τη μυϊκή ένταση. Έχει έδρα στην Κομοτηνή και συνεργάζεται με το ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Αν πετύχει να τελειοποιήσει το προϊόν της, θα προμηθεύει επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές παντού. 

Το απόγευμα μιλούσα με πωλητή πολυεθνικής ,πρώην συνάδελφο. Υπάρχει δυσκολία στην εισαγωγή πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και ελλείψεις ,ο λόγος CAPITAL CONTROL , δεν μπορούν να εισάγουν ενώ έχουν τα χρήματα ..

To βράδυ …..αργά!

Η αποθέωση των δικαιωμάτων !

Ολομέλεια της βουλής 22 Ιουλίου 2015, Λατινοαμερικανιές…, με τον λαό ακόμη μια φορά να είναι πρωταγωνιστής, πάλι ο λαός ,όλα για τον λαό, πάνω από όλα ο λαός.

Όταν πραγματικά νοιάζεσαι για κάποιον δεν του μιλάς μόνο για δικαιώματα, του μιλάς και για υποχρεώσεις …………

Την υποχρέωση σε σεβασμό για , άλλους λαούς.

Την υποχρέωση για συλλογικότητα.

Την υποχρέωση για σεβασμό στην αριστεία.

Την υποχρέωση στην δημιουργία τον κόπο τον πολιτισμό.

Του λες να δουλέψει να φτιάξει κράτος ,πόλη, κοινωνία και όχι οχυρά αγώνων.

Το σύστημα το πολεμάς διορθώνοντας το, από μέσα και όχι κουνώντας του το δάκτυλο.

Είναι πάντα καλό να φταίνε κάποιοι, κάποιοι άλλοι ;;;



Νίκος Ρίζος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *