Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης! (Σαν σήμερα 4/7)

1943 Ξεκινά η Μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με άρματα μάχης. Στην αρματομαχία ενεπλάκησαν 6.200 γερμανικά και σοβιετικά τανκς.


1903 ο πρόεδρος Ρούσβελτ γιόρτασε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στέλνοντας το πρώτο επίσημο μήνυμα με το νέο καλώδιο μέσω του Ειρηνικού. Το μήνυμα έκανε το γύρο του κόσμου σε 9,5 λεπτά, κάτι για το οποίο παλαιότερα θα χρειάζονταν πολλές ώρες.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 4/7
1943Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Alan Wilson (Alan Christie Wilson 1943-1970) γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Canned Heat και έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια τους. Το 1969 εμφανίστηκαν στο Woodstock Festival και αργότερα και στο ομότιτλο φιλμ με το τραγούδι "Going Up the Country". Ήταν μεγάλος θαυμαστής του John Lee Hooker, γεγονός που είχε επηρεάσει τον τρόπο που έπαιζε κιθάρα.
2003Ο Αμερικανός soul/funk τραγουδιστής και τραγουδοποιός Barry White (Barrence Eugene Carter 1944-2003) απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από νεφρική ανεπάρκεια. Ένα μήνα περίπου νωρίτερα, είχε υποστεί έμφραγμα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά soul καλλιτέχνες, με τις πωλήσεις των άλμπουμ του να ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm Gonna Love You Just a Little More Baby", "Never, Never Gonna Give You Up", "Can't Get Enough of Your Love, Babe", "You're the First, the Last, My Everything", "You See the Trouble with Me" κ.α.
1966Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos αποσύρει την αστυνομική προστασία που είχε στην διάθεση των The Beatles μετά από άρνηση τους να παρευρεθούν σε πάρτι της γυναίκας του στο Malacañang Palace όπου τους περίμεναν μεταξύ άλλων τριακόσια παιδιά. Η τηλεόραση της χώρας μεταδίδει πλάνα παιδιών να κλαίνε απογοητευμένα και οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδα όπως: "Οι Beatles σνομπάρουν το Πρόεδρο". Παρόλα αυτά τις δύο παραστάσεις τους στο Rizal Memorial Football Stadium παρακολούθησαν πάνω από εκατόν τριάντα χιλιάδες κόσμος.

Αθλητισμός 4/7

4/7/2008 Ο 37χρονος Τάκης Γκώνιας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου, του Ηρακλή, κλπ., γίνεται μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών Γκολφ (PGA of Greece)

4/7/2004 Ελλάς – Πορτογαλία 1-0 στον τελικό του EURO και οι διοργανωτές ταπεινώνονται για δεύτερη φορά από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Ο σκόρερ Άγγελος Χαριστέας, με 3 γκολ θα βρεθεί στην τρίτη θέση των σκόρερ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα ανακηρυχθεί MVP της διοργάνωσης. Τα διεθνή ΜΜΕ προβάλλουν το γεγονός της κατάκτησης του Euro με εκτενή αφιερώματα και το σύνθημα «σήκωσέ το, το... τιμημένο, δεν μπορώ να περιμένω», στο ρυθμό του τραγουδιού “Τα Καβουράκια” του Βασίλη Τσιτσάνη, που είχε ακουστεί στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη σεζόν, αποδεικνύεται προφητικό.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *