Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους

Ολοκληρώθηκε η φάση της προετοιμασίας και υπογράφηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους εκπροσώπους των λοιπών εταίρων πρωτόκολλο συνεργασίας για την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». 

Στην κοινωνική σύμπραξη συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η Ιερά Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, οι Δήμοι Έδεσσας, Πέλλας, Σκύδρας και Αλμωπίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εδέσσης και Περιχώρων.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του προγράμματος που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Πέλλας, κυρίως με τη χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης. 

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης «…η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια τα οποία ελέγχονται αντικειμενικά, με δικαιοσύνη και πλήρη διαφάνεια. Η οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η εμπειρία της εκκλησίας, η οποία πρωτοστατεί σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει αναλάβει πολλές σημαντικές κοινωνικές αποστολές όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης αλλά και των κοινωνικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διασφαλίζουν ότι η βοήθεια θα φτάσει έγκαιρα σ’ αυτούς που την χρειάζονται πραγματικά. Η Π.Ε. Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, οργάνωσε άψογα όλη τη διαδικασία μέχρι την υπογραφή του σημερινού πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρά τις ασφυκτικές ημερομηνίες. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους παραμένουν στη διάθεση των πολιτών και δικαιούχων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα». 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης ανέφερε πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού έχουν έναν ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική επικράτεια. 

Η κα. Τριγωνάκη Ιορδάνα από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και η κα. Μυστακίδου Ειρήνη από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας σήμερα, οι οποίες εντείνονται λόγω της κρίσης και συμπλήρωσαν ότι «μέσα από τον εθελοντισμό και την αλληλοβοήθεια, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν νόημα στη ζωή τους προσφέροντας πολύτιμο κοινωνικό έργο». 

Για την Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Ιωήλ, για τον Δήμο Έδεσσας η Αντιδήμαρχος κα. Μαρούλα Βλάχου-Κατσάρα, για το Δήμο Πέλλας ο Αντιδήμαρχος κ. Σοφίας Χρήστος και για το Δήμο Σκύδρας ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνάς Στυλιανός. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *