Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Aεροπορική τραγωδία της Ολυμπιακής (Σαν σήμερα 3/8)

1989 αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σάμος-Κως, συγκρούστηκε στο όρος Κέρκης στη Σάμο λίγο πριν την προσγείωση του στο αεροδρόμιο
του νησιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 34 επιβαίνοντες, 31 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Η αεροπορική αυτή τραγωδία ήταν και η τελευταία της Ολυμπιακής, αφού τα επόμενα χρόνια -ευτυχώς- δεν συνέβη κανένα δυστύχημα.

1904 τα βρετανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα, ενώ ο Δαλάι Λάμα έφυγε για ένα μοναστήρι λίγα μίλια πιο μακριά.

1925 Διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τη Σόφια για την εξασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων της Βουλγαρίας.
 



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 3/8
1987Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Def Leppard με τίτλο "Hysteria.". Οι πωλήσεις του άλμπουμ μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα. Έφτασε στην πρώτη θέση του Billboard 200 και των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rocket", "Love Bites", "Pour Some Sugar on Me" κ.α.

1963 Ο τραγουδιστής του heavy metal συγκροτήματος MetallicaJames Hetfield (James Alan Hetfield) γεννήθηκε στο Downey της Καλιφόρνια. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει μαζί τους εννέα στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εξήντα δύο εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων οκτώ βραβεία Grammy και δύο American Music Awards. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "One", "Whiskey in the Jar", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Sad But True" κ.α.

2006 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Arthur Lee (Arthur Taylor 1945-2006) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Μέμφις του Τενεσί από λευχαιμία. Υπήρξε τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος Love από το 1965 μέχρι και το 1972 έπειτα ακολούθησε σόλο καριέρα. Δίπλα του ο Jimi Hendrix ηχογράφησε για πρώτη φορά σε στούντιο, όταν ο Lee τον φώναξε να παίξει κιθάρα στο τραγούδι του "My Diary". Με τους Love άρχισε να δίνει παραστάσεις το 1965 και η μουσική τους είχε επιρροές από folk-rock, psychedelic-rock και garage-rock. Το 1996 καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή αλλά αποφυλακίστηκε τελικά το 2001.

Αθλητισμός 3/8
1852Στον πρώτο κωπηλατικό αγώνα μεταξύ πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, το Harvard νικά το Yale
1881Η Εθνική Ομοσπονδία Τένις των ΗΠΑ αφαιρεί τον όρο “Εθνική” από το όνομά της
1932Ο Τζούλιους Νόελ (Jules Noel) χάνει το χρυσό μετάλλιο στην δισκοβολία όταν οι κριτές δεν βλέπουν την νικητήρια βολή και κατατάσσεται τέταρτος αφού δεν μπόρεσε να την επαναλάβει στην επόμενη προσπάθειά του


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *