Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ιδρύεται η Κομουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) (Σαν σήμερα 21/9)

1971 Η κηδεία του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της χούντας.

1996 Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 41,4%. Ακολουθεί η ΝΔ με 38,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο Συνασπισμός με 5,1% και το ΔΗΚΚΙ με 4,4%. Η Πολιτική Άνοιξη μένει εκτός Βουλής με 2,9%

1914 Το γερμανικό υποβρύχιο U-9 βύθισε τρία βρετανικά καταδρομικά έξω από τις ολλανδικές ακτές, προκαλώντας 1.400 θύματα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 22/9
1972 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Liam Gallagher (William John Paul Gallagher) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Υπήρξε τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Oasis. Μαζί με το συγκρότημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της britpop την δεκαετία του '90. Μετά την αποχώρηση του αδερφού του Noel από το συγκρότημα, τον Αύγουστο του 2009, ο Liam μαζί με πρώην μέλη των Oasis δημιούργησαν το συγκρότημα Beady Eye.
1987 Ο μεγάλος Αμερικανός μπασίστας και συνθέτης της jazz Jaco Pastorius (John Francis Anthony Pastorius III 1951-1987) απεβίωσε σε ηλικία 35 ετών στο Fort Lauderdale της Φλόριντα. Στις 11 Σεπτεμβρίου μετά από μια συναυλία του Carlos Santana, γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πορτιέρη του Midnight Bottle Club της Φλόριντα μετά από λογομαχία. Ο Pastorius ήταν μεθυσμένος και ενεπλάκη στην είσοδο του κλαμπ όταν δεν του επιτράπηκε η είσοδος. Μετά τον καυγά, ο Pastorius μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Broward General Medical Center με σοβαρά τραύματα. Έπεσε σε κώμα και τον κρατούσαν στην ζωή με τεχνητή υποστήριξη. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Pat MethenyBlood, Sweat and TearsMott the Hoople, Joni MitchellHerbie Hancock.

Αθλητισμός 22/9

1891Γεννιέται  ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Τσάλς Μπούκχαν (Charles Murray Buchan). Αγωνίστηκε από το 1908 έως το 1928 στις Λέϊτον, Σάντερλαντ και Άρσεναλ. Έπαιξε 6 φορές στην εθνική ομάδα. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε δημοσιογράφος και αργότερα εκδότης ποδοσφαιρικών περιοδικών. Πέθανε στις 25 Ιουνίου 1960.
1932Γεννιέται στο Γκέτεμποργκ ο Σουηδός πυγμάχος Ίνγκεμαρ Γιόχανσον (Jens Ingemar Johansson). Πρωταθλητής Ευρώπης στα βαρέα βάρη το 1956 και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ίδια κατηγορία το 1959 όταν νίκησε τον Αμερικανό Φλόιντ Πάτερσον. Κράτησε τον τίτλο του για ένα χρόνο. Ήταν 3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι το 1952. Είχε 26 νίκες, οι 17 με νοκ άουτ. Με τον Πάτερσον παρέμειναν φίλοι και συχνά αντάλλασαν επισκέψεις. Σταμάτησε τη πυγμαχία το 1963 και στο τέλος της ζωής του προσβλήθηκε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Πέθανε στις 30 Ιανουαρίου 2009.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *