Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητική συνεργασία με ΑΝ.ΕΛ. - Μεγάλος νικητής των εκλογών η...αποχή - Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τον ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Με την αποχή να ξεπερνά το 43% και με οχτώ κόμματα στη νέα Βουλή, οι εκλογές ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με ποσοστό 35,5%.

Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά του μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, και όλα δείχνουν πως άμεσα θα έχουμε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με δύναμη 155 εδρών.

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε τα ποσοστά του Ιανουαρίου, ενώ κερδισμένη βγήκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Το ΚΚΕ αύξησε οριακά τις δυνάμεις του, ενώ μεγάλος χαμένος των εκλογών μάλλον θεωρείται το Ποτάμι, που απώλεσε κοντά στο 40% των ψηφοφόρων του.

Δικαίωση μετά από πολλά χρόνια για τον - γραφικό για μερικούς, προφήτη για κάποιους άλλους - Βασίλη Λεβέντη, που βάζει την Ένωση Κεντρώων στη Βουλή με 9 έδρες.

Έκπληξη θεωρείται σίγουρα η αποτυχία της Λαικής Ενότητας των Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και Γλέζου να πιάσει το όριο του 3% που θα την έθετε εντός Κοινοβουλίου.

Μην ξεχνάμε πως τρίτη δύναμη παραμένει η Χρυσή Αυγή, με τα ποσοστά της να παγιώνονται, δείγμα του ότι έχει αποκτήσει συμπαγή εκλογική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, η τεράστια αποχή πρέπει να προβληματίσει τον πολιτικό κόσμο, μιας και δείχνει πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και την αβεβαιότητα. Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, για να ξαναβρει η χώρα το δρόμο της, όποιος κι αν είναι στην εξουσία. 

Δείτε παρακάτω τα ποσοστά των κομμάτων, στο 99,58 % της Επικράτειας




















Κι εδώ ο εκλογικός χάρτης






ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *