Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών, ο Σίγκμουντ Φρόιντ (Σαν σήμερα 23/9)

1967: Η χούντα των συνταγματαρχών απελευθερώνει τον Γεώργιο Παπανδρέου


1973: Πεθαίνει ο Χιλιανός ποιητής και διπλωμάτης Πάμπλο Νερούντα.

1913: ο Γάλλος αεροπόρος Ρολάν Γκαρός πραγματοποίησε πτήση 558 μιλίων, από τα οποία τα 437 πάνω από τη θάλασσα, διανύοντας την απόσταση από το Φρεζί, κοντά στις Κάννες, μέχρι την Μπιζέρτα, κοντά στην Τύνιδα. Ηταν η μακρότερη, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, πτήση όλων των εποχών.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 23/9
1926 Ο Αμερικανός jazz σαξοφωνίστας και συνθέτης, ο γκουρού της jazz John Coltrane (John William Coltrane 1926-1967) γεννήθηκε στο Χάμλετ της Βόρειας Καρολίνας. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους σαξοφωνίστας στην ιστορία της jazz. Το 1965 το όνομα του γράφτηκε στο Jazz Hall of Fame και το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles DavisThelonious MonkDuke Ellington κ.α. Μεγαλύτερη του αναγνώριση, το ειδικό βραβείο Pulitzer "Special Citation" το 2007.
1930 Μια από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του αιώνα, ο Ray Charles (Ray Charles Robinson 1930-2004) γεννήθηκε στο Άλμπανι της Τζόρτζια. Είναι γνωστός και ως "The Genius of Soul". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Artists of All Time" βρίσκεται στην δέκατη θέση ενώ στην λίστα "The 100 Greatest Singers of All Time" βρίσκεται στην δεύτερη θέση με πρώτη την Aretha Franklin και τρίτο τον Elvis Presley. Το 1981 κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική και το 1998 του απονεμήθηκε το Polar Music Prize. Δημοφιλή τραγούδια του: "Georgia On My Mind", "Hit the Road Jack", "Unchain My Heart", "Busted", "Shake a Tail Feather" κ.α.
Αθλητισμός 23/9
1990Σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ προηγείτο με 3-0 του ΠΑΟΚ. Τότε ο πρόεδρος της ομάδας του Δικεφάλου, Θωμάς Βουλινός μπαίνει στο γήπεδο και αποσύρει την ομάδα του διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του Καραμάνη. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.
1992Η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει σε αγώνα επίδειξης του NHL, η 20χρονη Maron Rheaume, σημειώνει 2 γκολ σε 9 προσπάθειες σε 1 περίοδο με την ομάδα των Tampa Bay Lightning στη νίκη τους με 6-4 επί των St. Louis Blues
1993Η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει σε αγώνα επίδειξης του NHL, η 20χρονη Maron Rheaume, σημειώνει 2 γκολ σε 9 προσπάθειες σε 1 περίοδο με την ομάδα των Tampa Bay Lightning στη νίκη τους με 6-4 επί των St. Louis Blues

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *