Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δέσποινα Τσουλφαΐδου - Σκέψεις "περί τρέλας"

Δέσποινα Τσουλφαΐδου για το ialmopia.gr
 
Σκέψεις "περί τρέλας"
 
Κάθε τρέλα έχει την μορφή της και κατέχει σχεδόν ολοκληρωτικά το υποκείμενο που την φέρει.

Η τρέλα της καρδιάς συναντάται σε εξωστρεφή άτομα. Φέρνει αυθορμητισμό, χαρά, ενέργεια, πράξη. Αλαφρώνει κι ανανεώνει. Είναι πηγή νεότητας και ξεγνοιασιάς.Λειτουργεί σαν φακός φωτεινότητας και γλυκαίνει τα σκοτάδια.

Η τρέλα του μυαλού κυριεύει τους εσωτερικούς πομπούς. Κουβαλάει άγχος, απάθεια, παράνοια, οράματα, μεγαλείο. Είναι πηγή αγοραφοβιών, απόσυρσης, βαριάς οδύνης. Λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός και μεγαλώνει το κάθε τί που υπάρχει,ορατό κι αόρατο στο γυμνό μάτι. Διαλύει, παραλύει, αποσυντονίζει και την ίδια ακριβώς στιγμή,δημιουργεί,ξεδιαλύνει και επανατοποθετεί τα πάντα σε νέα,πιο στοχαστική βάση.

Σε κάθε συναπάντημα και σε κάθε σύγκρουσή τους,πάντα κάτι γεννιέται και πάντα κάτι πεθαίνει.Μια στάλα ανθρωπιάς φυλακίζεται κι ένας ωκεανός από άβυσσο ελευθερώνεται. 
 
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *