Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Κλείδωσαν οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

Kλείδωσαν όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 με τη σχετική απόφαση να αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα ή τη Δευτέρα.


Όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη Παναγιώτης Μελαχρινός η απόφαση για τα τέλη αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε, πως θα θεσπιστεί έκπτωση φόρου (5-10%) για τα παλαιά Ι.Χ, (10ετία και πάνω) το κριτήριο δηλαδή για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν από τον Νοέμβριο του 2010 δεν θα είναι μόνο ο κυβισμός αλλά και η παλαιότητα.

Επίσης, μειώνεται το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και θα αφορά μόνον τα ΙΧ μετά την 01/11/2010.

Όπως είπε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Παναγιώτης Μελαχρινός, τα Ι.Χ. που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, θα επιβαρυνθούν με 90 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο.

Για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 και τα οποία πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους αναμένονται αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο.

Eν κατακλείδι, θα ισχύσει μείωση από τα 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στα 90 γραμμάρια.
Περισσότερα θα πληρώσουν όλα τα ΙΧ που ταξινομήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.

Οσοι δε απέκτησαν αυτοκίνητο πριν από την 01/11/2010 θα υιοθετηθεί συντελεστής μείωσης με βάση την ηλικία του οχήματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *