Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Καταργήθηκε η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ (Σαν σήμερα 5/12)

1915Τα συμμαχικά στρατεύματα υποχωρούσαν έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η βουλγαρική κυβέρνηση προτείνει στην ελληνική τον καθορισμό ουδέτερης ζώνης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

1985Επνιξε το νέφος την Αθήνα. 848 άτομα ζήτησαν βοήθεια.

1969Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφύτευση συσκευής βηματοδότη στην καρδιά ασθενούς.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 5/12
1938 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός J.J. Cale (John Weldon Cale) γεννήθηκε στην Οκλαχόμα Σίτι της Οκλαχόμα. Δύο από τα πιο γνωστά του τραγούδια, τα "After Midnight" και "Cocaine", γνώρισαν επιτυχία στο ευρύ κοινό από τον Eric Clapton. Το 2006 σε συνεργασία με τον Clapton κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "The Road to Escondido" το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Best Contemporary Blues Album". Άλλα δημοφιλή τραγούδια του: "Call Me the Breeze", "I Got the Same Old Blues" κ.α.
1932 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πρωτοπόρος της rock 'n' roll Little Richard(Richard Wayne Penniman) γεννήθηκε στο στο Μέικον της Τζόρτζια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1951, ηχογραφώντας gospel και jump blues τραγούδια της δεκαετίας του '40. Τα επόμενα χρόνια, με την καθοδήγηση του Robert Blackwell, ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ το οποίο επηρέασε καλλιτέχνες όπως James BrownElvis PresleyOtis ReddingBob DylanJimi Hendrix κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Δημοφιλή τραγούδια του: "Tutti-Frutti", "Long Tall Sally", "Rip It Up", "Lucille" κ.α. Θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα και η προσφορά του στην ανάπτυξη της μουσικής ανεκτίμητη.
Αθλητισμός 5/12
5/12/2011    Σκοτώνεται σε τροχαίο σε ηλικία 59 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Καλλιγέρης που υπήρξε μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Wembley το 1971 έχοντας μάλιστα αγωνιστεί σε 5 αγώνες, ενώ στον Παναθηναϊκό είχε αγωνιστεί για δύο χρόνια (1970-1972) με 27 συμμετοχές.

5/12/2006    Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετώv ο Ουκρανός “γρανμάστερ” Ντέϊβιντ Μπρόνσταϊν, ένας από τους μεγαλύτερους σκακιστές του κόσμου, που δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το 1951 παίζοντας στον τελικό με τον Μιχαήλ Μποτβίνικ, τον τότε πρωταθλητή, ήλθε ισόπαλος 12-12 και βάσει των κανονισμών της FIDE ο τίτλος παρέμεινε στον κάτοχό του. Υπήρξε πολυγραφότατος και διατηρούσε σκακιστική στήλη στη σοβιετική εφημερίδα Ιζβέστια

5/12/2005    Πεθαίνει σε ηλικία 57 ετώνη Ρένα “Ναταλί” Λιβέρη, πρωταθλήτρια στο κάρτινγκ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν οι αγώνες διεξάγονταν στην πίστα του Αγίου Κοσμά

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *