Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του δρόμου Αριδαίας - Εξαπλατάνου

Αδικαιολόγητη παραμένει η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων του δρόμου Εξαπλατάνου-Αριδαίας που έχει παραχωρηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τον τότε Δήμο Εξαπλατάνου στην τότε Νομαρχία και σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
 
Πλέον και αφού μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα η ολοκλήρωση και παράδοση αυτού του έργου είναι ζωτικής σημασίας μιας και τα ατυχήματα που παρατηρούνται είναι μεγάλα και σοβαρά. Σχεδόν κάθε χρόνο διαπιστώνονται ζημιές και πολλές φορές χάνονται ζωές. Το γεγονός ότι με αυτόν τον δρόμο συνδέεται η Ανατολική Αλμωπία και όλα τα χωριά της με την Έδεσσα και την Αριδαία, αλλά και ότι πολλές φορές αυτόν τον δρόμο διανύουν αγροτικά μηχανήματα τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Μάλιστα κατά το παρελθόν και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης είχε διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρησα. 
 
Από τότε βεβαίως έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχει γίνει κάτι επ αυτού. Ευθύνες σαφώς και έχει και η Δημοτική αρχή καθώς δεν φαίνεται να κάνει κάποια παρέμβαση προς την Περιφέρεια παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έχει φιλικές σχέσεις με τον αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα Δημοτικοί σύμβουλοι έχουν βάλει πολλές φορές αυτό το θέμα στις συνεδριάσεις χωρίς όμως να εισπράξουν κάποια απάντηση. Πάντως τονίζουμε ότι όλη την ευθύνη κατασκευής έχει η Περιφέρεια. Η καθυστέρηση αυτή είναι ανεπίτρεπτη καθώς η διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου Εξαπλατάνου- Αριδαίας είχε έγκριση με κονδύλιο περίπου 500 χιλιάδες ευρώ. 
 
Πλέον το έργο παραμένει μετέωρο. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η διαπλάτυνση αποτελεί αίτημα πολλών ετών για το σύνολο των κατοίκων της Αλμωπίας. Τα λάθη που έγιναν με αυτόν τον δρόμο είναι πολλά. Άλλοι νομοί, άλλες περιοχές, δίνουν μάχες για να τους εγκριθούν μερικές χιλιάδες ευρώ, είναι αδιανόητο, στο νομό μας, να έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μισού εκατομμυρίου ευρώ και να την αφήνουμε να αραχνιάζει στα συρτάρια.
 
 
 
 
εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *