Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

IALMOPIA LIVE: Μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη ανθρωπιά στο Ξενιτίδειο Αριδαίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 7:00 η εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας  με θέμα: Αυτισμός, Συνεκπαίδευση, Γνωστικά Χαρακτηριστικά και Εκπαιδευτικές Ανάγκες.


"Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας  -  ΔΗ.Κ.Ε.Α. ΚΔΑΠμεΑ Ηλιαχτίδα"

 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Διάλεξη από τον Δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Απτεσλή Νικόλαο με θέμα: "Αυτισμός-Συνεκπαίδευση-Γνωστικά Χαρακτηριστικά και Εκπαιδευτικές Ανάγκες ". Μας εντυπωσίασε ο κ. Απτεσλής με τον καθαρό του λόγο και τις γνώσεις για τον Αυτισμό στην παρουσιάση του.

Ακολούθησε διαγωνισμός έκθεσης μαθητών Ε' & ΣΤ' δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων της περιοχής μας. Στα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν βιβλία, ενώ έγινε κλήρωση για 2 τάμπλετ ως επιβράβευση για την διάθεση τους να προσφέρουν.

Ακούσαμε το ποίημα του μικρού Χρήστου Καλαμαριά από δημοτικό σχολείο της Αριδαίας και της Παπαδημητρίου Σταματίας από το δημοτικό σχολείο Τσάκων. Μάλιστα, η έκθεση της συγκίνησε το κοινό, αναφέροντας μας πως παρόλα τα προβλήματα υγείας που έχουν οι άνθρωποι από την οικογένεια της, αυτή τους αγαπάει πολύ!

 
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η προβολή ταινίας σχετική με το θέμα της ομιλίας (Αυτισμός), ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν στολίδια από παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.


Το ialmopia.gr ήταν εκεί και θέλει να συγχαρεί τους φορείς και όλα τα παιδιά που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη, μα πάνω απ' όλα ανθρώπινη εκδήλωση.



ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *