Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Στον δρόμο του Χριστού - του Κώστα Δανά

Για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr


Για να διαπιστώσουμε ότι το μυστήριο της ζωής είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα, ας σκεφτούμε ότι η ζωή στον πλανήτη μας μπορεί να συνεχίζεται για ένα εκατομμύριο χρόνια και ότι ο άνθρωπος θα συνεχίζει να κάνει καινούργιες ανακαλύψεις, πολλές από τις οποίες θ’ ανατρέψουν ακλόνητες σημερινές πεποιθήσεις.
Η αναφορά σ’ αυτήν την ανθρώπινη λειτουργία ουδόλως υποτιμά την ανθρώπινη λογική.
Ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος προσπαθεί να προσεγγίσει το μυστήριο της ζωής με την λογική και υποτίμησε και αχρήστευσε την αίσθηση της όρασης. Έτσι συμβαίνει με όλες τις ανθρώπινες λειτουργίες, όταν δεν χρησιμοποιούνται ατροφούν και τελικά νεκρώνονται.
Το μυστήριο της ζωής θα διαλευκανθεί με την όραση και με τα επιτεύγματα της επιστήμης. Το μυστήριο του θεού προ πολλού έχει λυθεί από την επιστήμη.
Κατά την Χριστιανική θρησκεία, δεν προσεγγίζεται ούτε με την λογική, ούτε κατανοείται, ούτε διαπιστώνεται με την επιστήμη το μυστήριο του Θεού, αλλά βιώνεται. Κατά την Χριστιανική θρησκεία, όταν συντελείται θεοκτονία, η αγάπη γίνεται ανέφικτη, γιατί ο Θεός είναι η αγάπη!
Από την μελέτη του Χριστού, θα διαπιστωθεί πόσο αντιδραστική είναι αυτή η θεωρία.
«Η αγάπη και η διαχείριση της αγάπης είναι μια τέχνη, που χρειαζόμαστε να την διδαχτούμε, όπως χρειαζόμαστε να διδαχτούμε την τέχνη της ζωής».
«Η αγάπη είναι δημιουργός αρετής».
«Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να ελκύσει κάποιον κοντά μας».
«Οι καρποί της αγάπης δεν μαραίνονται ποτέ».
«Το κακό που κάναμε εμείς στους άλλους διαφθείρει την ίδια την υπόστασή μας».
«Τα δάκρυα και η λύπη της αγάπης είναι γλυκύτερα από κάθε γέλιο και από κάθε χαρά».
«Τίποτε δεν μας είναι πιο ευχάριστο από το να εγκωμιάζουμε, αυτόν που αγαπάμε».
«Η αγάπη μεταβάλλει την φύση των πραγμάτων που έρχεται κρατώντας στα χέρια όλα τα αγαθά, πιο τρυφερά απ’ την μάνα, πιο πλούσια απ’ την βασίλισσα».
«Δεν πρέπει να μισούμε τους ανθρώπους, αλλά τις κακές τους πράξεις και τις εσφαλμένες θέσεις τους, που προέρχονται από την αντιδραστική ιδεολογία τους».
«Ο Χριστός είπε ότι η απόδειξη της αληθινής αγάπης είναι ν’ αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας».
«Το θαυμαστό της αγάπης είναι, ότι ενώ όλα τα’ αγαθά είναι συνδεδεμένα με το κακό, η αγάπη είναι απαλλαγμένη από το κακό».
«Ένας που αγαπά πραγματικά τον πλησίον του, θα διατηρήσει καθαρή την ψυχή του από φθόνο, από οργή, από κακή επίδραση, από αλαζονεία και από κενοδοξία»!!
«Αγάπα τον δυστυχισμένο, όπως τον εαυτό σου».
Αν όλοι εφάρμοζαν αυτήν την εντολή του Χριστού, δεν θα υπήρχαν ούτε δούλοι, ούτε εξουσιαστές, ούτε πλούσιοι, ούτε φτωχοί, ούτε το κακό θα σκέπαζε τον πλανήτη! Μ’ αυτήν την εντολή ο Χριστός έβαλε τις βάσεις του πραγματικού σοσιαλισμού! 

Κώστας Δανάς
ιατρός

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *