Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η συμβολή της λογοτεχνίας στην ανάπτυξη του παιδιού. Άρθρο της Ιωάννας Θεοχαρίδου στο ialmopia.gr

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ.  
                 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ,ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΑΓΙΚΟ,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΛΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.


ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ.


ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *