Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Ανακαίνιση και ανάπλαση των παραδοσιακών οικισμών Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος

Η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) είναι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω. Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της παραδοσιακής πλατείας Αετοχωρίου, προϋπολογισμού 186.530 ευρώ, την οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργο Γούδη.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος και σημαντική ήταν η συμβολή του Αρχιτέκτονα κ. Νίκου Τσίμα στην εξασφάλισή του και στον γενικότερο σχεδιασμό του, καθώς επίσης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «Η ανατολική Αλμωπία έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και εμείς ως Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη συνεργασία και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ορειβασίας, μπορούμε να αναδείξουμε και αυτή την δυνατότητα που δίνει ο τόπος μας στους επισκέπτες».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους κυρίως για το κακό οδικό δίκτυο εντός του οικισμού, ενώ παράλληλα συζήτησε μαζί τους για κάποιες μικρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το έργο της νέας πλατείας και οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον εργολάβο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *