Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προτάσεις, επιθέσεις και αντιπαραθέσεις από Δ. Ασβεστόπουλο, Γ. Κετικίδη Δ. Πασόη, Χ. Χουρσόγλου και Δ. Μπίνο

Δ. Ασβεστόπουλος: Σωστές προτάσεις!

Σωστές προτάσεις με μετριοπαθές στιλ έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε την Αλμωπία Δημήτρης Ασβεστόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος θα πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο δράσης της άρδευσης για το 2016 ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να πληροφορηθούν κάποια πράγματα. Για την πρόσληψη των υδρονομέων τόνισε ότι το θέμα δεν είναι πόσοι υδρονομείς θα παρθούν αλλά να εξεταστεί από την αρχή η λειτουργία της υπηρεσίας καθώς και να κάτσουν 4 μήνες ώστε μετά να δικαιούται ταμείο ανεργίας. Ακόμη τόνισε ότι οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από την κατάσταση στην Αλμωπία και την λειτουργία της δημοτικής αρχής καθώς έχει διαπιστωθεί πλήρης αδράνεια. Ακόμη τόνισε ότι έλαβε επιστολή από κατοίκους του Ριζοχωρίου αναφορικά με τα προβλήματα ηλεκτοφωτισμού στην πλατεία του χωριού αλλά και για τις ταχυδρομικές θυρίδες τους. Ζήτησε από την δημοτική αρχή άμεσα να παρέμβει για δρόμο μέσα στην ΒΙΠΕ Αριδαίας που όπως τόνισε φιλοξενεί επιχειρήσεις που πληρώνουν πολλά χρήματα σε ανταποδωτικά τέλη χωρίς όμως να έχουν τις ανάλογες υπηρεσίες. Τέλος έκανε πρόταση από χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής να ενταχτούν οι προτάσεις για την δημιουργία μουσείου του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλατάνο, να αξιοποιηθεί το πρώην φυλάκιο στο Αετοχώρι και να κατασκευαστεί ένα μίνι εργοστάσιο παραγωγής πέλετ στον λόφο της Σωσάνδρας όπου με βάση το σχέδιο διαχείρισης σκουπιδιών μαζεύονται τα ανάλογα υλικά. 
 
Γ. Κετικίδης: Έτοιμη η δημοτική αρχή για την αγροτική περίοδο 
 
Έτοιμη σε κάθε έκφανση της είναι η δημοτική αρχή σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Κετικίδη αναφορικά με την αγροτική περίοδο που φέτος ξεκίνησε πρόωρα λόγω της ζέστης. Όπως τόνισε όλα τα έργα τρέχουν ώστε να είμαστε έτοιμοι. Ακόμη τόνισε ότι υπάρξει εξασφάλιση κατά 100% στα μεγάλα έργα όπως το αποχετευτικό και ο ΧΥΤΑ αλλά και τα έργου του προγράμματος Μπαλτατζή. Ακόμη εκτίμησε ότι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν πέσει στο κενό και ότι τα προγράμματα η δημοτική αρχή τα έχει τρέξει και τα έχει εγκρίνει. Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι ο κος Ζαχαριάδης επιτέλεσε σημαντικό έργο στις προηγούμενες θητείες που ήταν μέλος.
 
Δ. Πασόης: Στον δικό του κόσμο ο Δήμαρχος! 
 
Σφοδρή επίθεση προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο εξαπόλυσε ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμαρχος ζει στο δικό του κόσμο και ότι δεν ψήφισε καν στο διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών όπως είχε δικαίωμα να κάνει. Ακόμη τόνισε ο κος Μπίνος συνεχίζει την παλιά του τακτική με τις διαρκείς επιθέσεις που ασκεί και ότι συνεχώς προσβάλει την αντιπολίτευση. Ακόμη έκανε αναφορά και για τα σκουπίδια που όπως τόνισε στις γειτονιές των χωριών και της πόλης κάνουν πάρτι. Ακόμη έκανε αναφορά και για την κατάσταση με τα αδέσποτα ενώ μάλλον ειρωνικά τόνισε ότι η δημοτική αρχή ασχολείται με ανώτερα πράγματα και όχι με μικρά όπως είναι ο καθαρισμός στα αυλάκια. Αναφορικά με τις συμπεριφορές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος διδάξας και αναγνώρισε ότι και ο ίδιος ο Δημήτρης Πασόης παραφέρθηκε. Τέλος έκλεισε τονίζοντας ότι η κάθε δημοτική αρχή έχει κάτι να προσφέρει και ότι οι προηγούμενοι έκαναν κάποια πράγματα.
 
Χ. Χουρσόγλου: Επίθεση στον Χ. Αβραμίκα 
 
Επίθεση στον αντιδήμαρχο Χρήστο Αβραμίκα έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου για τις αναφορές του τελευταίου για την υπόθεση αγωγής που εκκρεμεί από το 2007. Όπως δήλωσε ο ίδιος μόνο σε δυο σχολικές επιτροπές ήταν τότε πρόεδρος σε σχολεία του Εξαπλατάνου άρα δεν ήταν δυνατόν να δώσει προφορική εντολή για κατασκευή έργου όπως ισχυρίζεται ο εργολάβος. Μάλιστα ζήτησε από τον Αβραμίκα να ανασκευάσει τους χαρακτηρισμούς του. Για λόγους τάξης τόνισε ότι το σύνολο του Δήμου Αλμωπίας είναι ακριτικός και ότι θα πρέπει ο Δήμαρχος να δείξει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. Ακόμη συνεχάρει τον πρόεδρο των κυνηγών Γιάννη Στεφανίδη για την επιστολή που έστειλε προς την δημοτική αρχή ζητώντας να παρθεί πίσω η απόφαση αύξησης των τελών άρδευσης και ζήτησε από την δημοτική αρχή να παρθεί πίσω αυτή η άδικη απόφαση που ισοδυναμεί με έναν ακόμη φόρο στη πλάτη των αγροτών.
 
Δ. Μπίνος: Ξένο σώμα για το Δημοτικό συμβούλιο ο τοπικισμός! 
 
Την άποψη του ότι θα πρέπει να αποτελεί ξένο σώμα στην Αλμωπία αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ο τοπικισμός όπως και οι χαρακτηρισμοί που ξεστόμισε ο Δημήτρης Πασόης για τον Δημήτρη Βέσκο (Είσαι ξένος και κάθεσαι για τα λεφτά) ανέφερε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος. Όπως τόνισε δεν θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα ενώ ζήτησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή να υποδείξει έστω και ένα έργο για ασφαλτοστρώσεις. Ακόμη τόνισε ότι η Δημοτική αρχή θα εξασφαλίσει κάθε πηγή χρηματοδότησης όπως είναι το Intereg ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αλμωπία τονίζοντας ότι είναι εγκαταλελειμμένη. Ακόμη δήλωσε ότι επισκέπτεται τα χωριά της Αλμωπίας ώστε να βλέπει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε συνεργασία με τους Προέδρους των Χωριών.
 
 
απο την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *