Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Συναγερμός! Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα αν δεν εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Κλιμακώνεται η πίεση που ασκεί η Άγκυρα στην Αθήνα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με πολεμικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο (16/07), μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς σήμερα, τόνισε, υψώνοντας τους τόνους, πως «δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη επιστροφή των στρατιωτικών στην Τουρκία». Μάλιστα, συνέχισε, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την πίεση, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή από τη στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday», δηλαδή ότι το ελικόπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. 
 
Οι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στην υπηρεσία ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.
 
 
 
 
newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *