Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αυτές είναι 10 χειρότερες ελληνικές ταινίες ever

Οι Αμερικάνοι έχουν τα "χρυσά βατόμουρα" και εμείς τις "πατάτες ολκής". Ποιες είναι οι ελληνικές ταινίες που έχουν την χειρότερη βαθμολογία στην κατάταξη του IMDb



Όλοι έχουμε πέσει θύματα μίας πολυδιαφημισμένης ταινίας ή του "τάματος" να βλέπουμε τουλάχιστον μία ελληνική ταινία την χρονιά. Κάτι οι γνωστοί πρωταγωνιστές (σ.σ. άγνωστο αν και αυτοί έπεσαν θύματα ή ήταν μία ακόμη αρπαχτή) κάτι τα θετικά στοιχεία που είχε δώσει ο σκηνοθέτης σε προηγούμενες δουλειές του και το κακό δεν αργεί να γίνει. Αν αντέξεις ως το τέλος δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις πρώτα για τα λεφτά για τον χρόνο ή ότι την πάτησες σαν πρωτάρης.


Κάποιοι, για να μας προφυλάξουν από τις κακοτοπιές, φρόντισαν να δώσουν την χειρότερη δυνατή βαθμολογία στην ταινιοθήκη του IMDb, την πλέον διάσημη του κόσμου. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων επιλέξαμε τις χειρότερες ελληνικές ταινίες με κριτήριο να έχουν ψηφίσει τουλάχιστον 100 άτομα για κάθε μία απο αυτές. Ο αριθμός που εμφανίζεται δίπλα στον τίτλο της ταινίας είναι η βαθμολογία, ή τα αστεράκια αν προτιμάτε, όπου το άριστα είναι το 10. Τα αιχμηρά σχόλια είναι από κριτικές των ταινιών σε flix.gr, cine.gr και athinorama.gr .

Ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση όχι προς την κορυφή αλλά προς τον πάτο της ελληνικής έβδομης τέχνης.
 
10. Πονηρό θηλυκό ... κατεργάρα γυναίκα 3,8/10 (1980)

Σκηνοθέτης: Κώστας Καραγιάννης Πρωταγωνιστές: Αλίκη Βουγιουκλάκη Άγγελος Αντωνόπουλος 


Μονάχα για όσους θέλουν να βλέπουν τη διάσημη ηθοποιό όπου κι αν εμφανίζεται, αλλά και για εκείνες που θεωρούν «κούκλο» τον Άγγελο Αντωνόπουλο
 
9. Ακάλυπτος 3,8/10 (2013)

Σκηνοθέτης: Χρήστος Δήμας Πρωταγωνιστές: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Λέχου 


Ακάλυπτος ή μήπως ...ακατάληπτος;
 
8. Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης 3,7/10 (2015)

Σκηνοθέτης: Βασίλης Μυριανθόπουλος Πρωταγωνιστές: Ρένια Λουιζίδου, Τάκης Σπυριδάκης 


Διασκευή ενός πετυχημένου θεατρικού προορισμένη να καταναλωθεί από το κοινό που πάει σινεμά όταν παίζουν αναγνωρίσιμα από την τηλεόραση πρόσωπα.
Δειτε το τρειλερ, πολυ καλυτερο.
 
7. I love Karditsa 3,6/10 (2010)

Σκηνοθέτης: Στράτος Μαρκίδης Πρωταγωνιστούν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη 


Ακόμα μία ελληνική κωμωδία (δεν της φαίνεται;) με πλήθος τηλεοπτικών σταρ


6. Λάρισα εμπιστευτικό 3,5/10 (2012)

Σκηνοθέτης: Στράτος Μαρκίδης Πρωταγωνιστές: Μπάμπης Αλατζάς, Πέτρος Βουσουλόπουλος 


Αντιγραφή της πετυχημένης εμπορικά συνταγής του "I Love Karditsa", όπου μια σειρά από τηλεοπτικούς σταρ συνωστίζονται και μερικά "αστεία" σκετς συγκολλούνται με την αισθητική βιντεοταινίας των '80s
 
5. Επικίνδυνες μαγειρικές 3,1/10 (2010)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσελεμέγκος Πρωταγωνιστές: Γιώργος Χωραφάς, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κάτια Ζυγούλη 


Το έργο είναι Τιτανικός, κι όχι σε σχέση με την υπερπαραγωγή του Κάμερον
 
4. Deep End 2,6/10 (2008)

Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου Πρωταγωνιστές: Κώστας Σόμμερ, Αλέκος Συσσοβίτης, Μαρία Κορινθίου


Υπάρχουν στιγμές για έναν κριτικό που βάζει μηδέν και το ξανασκέφτεται. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές που βάζει το μηδέν και το χαίρεσαι!
 
3. Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 1,8/10 (2011)

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης Πρωταγωνιστές: Στιβ Ντούζος, Ελένη Φιλίνη, Νένα Χρονοπούλου 


Αυτό που κάποτε είχε την πλάκα του και σήμερα θεωρείται δικαιωματικά cult, στην τωρινή του αναπαραγωγή είναι κιτς εκτόπλασμα
 
2. Πόντιοι New Generation 1,6/10 (2011)

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης Πρωταγωνιστές: Παύλος Κοντογιαννιδης, Μιχάλης Μητρούσης, Τόνι Άντονι 


Είναι εύκολο να να βαρεθείς, να εξοργιστείς, να αγανακτήσεις με την ποιότητα αυτού που βλέπεις στην οθόνη, αλλά στην πραγματικότητα, το κυριότερο συναίσθημα που σου γεννιέται είναι θλίψη και απελπισία. 

1. Show Bitch 1,5/10

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός Πρωταγωνιστές: Άννα Ρεζάν Κριτσέλη, Νάσος Παππάς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Κώστας Γκουσγκούνης, Τζόνι Βαβούρας, Λευτέρης Πανταζής. 


 
Ούτε στη εποχή της βιντεοκασέτας δεν κατασκευάστηκε τέτοιο τερατούργημα. Από την λίστα απουσιάζει η cult trash ταινία του Νίκου Μαστοράκη, "Το κορίτσι Βόμβα" που γυρίστηκε το 1976 λόγω του διεθνούς καστ που συμμετείχε. Αν το είχαμε συμπεριλάβει θα ήταν στην τρίτη θέση με 2,4/10 βαθμούς.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *