Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥ Αριδαίας, στην Π.Ε. Πέλλας

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας με αρ. πρωτ. 7874/01.09.2016, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥ Αριδαίας, στην Π.Ε. Πέλλας, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της.

Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αριδαίας στην Π.Ε. Πέλλας, εξαιτίας της απαξίωσης, και αυτού, από την διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας.
Συγκεκριμένα, το Κ.Υ. Αριδαίας είναι το τρίτο σε πληθυσμό ευθύνης της Ελλάδας, εξυπηρετεί υγειονομικά τον πληθυσμό του Δήμου Αλμωπίας που αριθμεί περίπου 30.000 κατοίκους, καθώς επίσης και τους επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι αγγίζουν το 1.000.000 στη διάρκεια του έτους.
Επιπλέον, η περιοχή του συγκεκριμένου Δήμου είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη γεωγραφικά, παραμεθόρια και απομακρυσμένη από το κέντρο. Έχει 43 οικισμούς και 11 Περιφερειακά Ιατρεία, εκ των οποίων τα περισσότερα υπολειτουργούν.
Να σημειώσουμε ότι το Κ.Υ. κατά τη σύσταση και στελέχωση του, προορίζονταν να λειτουργεί ως ένα μικρό Νοσοκομείο, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων. Αντίθετα όμως οι ελλείψεις που σημειώνονται στο προσωπικό είναι τραγικές. Χαρακτηριστικές είναι αυτές στο Ιατρικό προσωπικό, ενώ στο ελάχιστο εναπομείναν πραγματοποιούνται και αποσπάσεις, όπως ενός Γενικού Ιατρού στο Κ.Υ. Καλλικράτειας, τριών Παιδιάτρων και ενός Παθολόγου στο Γ.Ν. Πέλλας (Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας), ενός Γενικού Ιατρού στο Κ.Υ. Άρνισσας, δύο Οδοντιάτρων στο ΠΕΔΥ Γιαννιτσών.
Τέλος το ίδιο το κτίριο του Κ.Υ. αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας του σε συνδυασμό βέβαια με την χρόνια έλλειψη συντήρησης του, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη φθορά του.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
· Την κάλυψη του Κέντρου Υγείας Αριδαίας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
· Τη χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προχωρήσει η συντήρηση του κτιρίου του Κ.Υ. που λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες του.



Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής


Γιάννης Δελής

2 comments:

  1. Ένα όπλο και στα 10 μέτρα θέλει τίποτα άλλο. Είναι δυνατόν να πας να δώσεις αίμα στην Αριδαία - Έδεσσα και να σου λένε κράτα το βαμβάκι δεν έχει χανζαπλαστ έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti kanei o dhmarxos kai o menios ths almopias ta soyrgelaaaa....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *