Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εξαγγελίες ανάπτυξης στη σκιά μνημονίων και κριτική στην κυβέρνηση από τη Φώφη Γεννηματά στην Πέλλα

Γράφει η δημοσιογράφος Σίσκου Ελισσάβετ | meapopsi.gr



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε το δημαρχείο Σκύδρας, στο πλαίσιο του οργανωμένου διήμερου ταξιδιού της στο νομό μας. 

Στην είσοδο του δημαρχείου την υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πριν μπει στο Δημαρχιακό Μέγαρο έκανε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης . Αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν τη δημοκρατία και συνάμα οδηγούν τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια. Η λύση για την Ελλάδα δε θα έρθει από τον ουρανό, τόνισε, αλλά από τη δημοκρατική συμπαράταξη, που χρέος της είναι να ζωντανέψει την κεντροαριστερή μεγάλη παράταξη, που την παρουσίασε συνδεδεμένη με τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στον τόπο μας.
Η συνέχεια ήταν στο γραφείο της Δημάρχου, εκεί το λόγο έλαβε η οικοδέσποινα. Ανέλυσε την προσφορά της Σκύδρας στην οικονομία της χώρας, με τις εξαγωγές από τον πλούσιο, αγροτικό-παραγωγικό τομέα, μεταποιητικό και εμπορικό. Ακόμα, ζήτησε από την κυρία Γεννηματά, η δημοκρατική συμπαράταξη να στηρίξει τη Σκύδρα, σε περίπτωση που συζητηθεί η απομάκρυνση του τελωνίου. 


Από την πλευρά της η κ. Φώφη δήλωσε στήριξη σε περίπτωση που δρομολογηθεί ένα τέτοιο θέμα. Μίλησε για διχασμένη Ελλάδα που πρέπει να ενωθεί. Αναφέρθηκε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ., τα θεώρησε επιτυχημένα λόγω της εθνικής συμφιλίωσης που υπήρχε- κατά τη γνώμη της- τότε. Ζήτησε αποκέντρωση αλλά με πόρους, οι φόροι ακινήτων να πηγαίνουν στους δήμους, ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση όχι όμως έλεγχο όπως πρόσφατα προσπάθησαν οι κυβερνώντες. Επίσης, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που παράγουν οι δήμοι. Επαίνεσε το έργο της Κατερίνας Ιγνατιάδου στο Δήμο Σκύδρας, το οποίο προκύπτει από τη δυναμική της παρουσία και συνεργασία με παλαιότερα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία. 

Στο πνευματικό κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση οπαδών, παλαιών στελεχών, και όχι μόνο, καθώς, και η κεντρική ομιλία. Παρόντες οι Πασχαλίδης, Γαϊτανίδης, Χατζηδημητρίου, Ιωαννίδης, Πασόης. 

Στο βήμα ανέβηκε ο νέος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Λάκης Προκοπίδης, ο ποίος αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες του κόμματος, τα οποία παρουσίασε ως επιτυχημένα. Τόνισε πως, σ αυτή τη συγκέντρωση ανανεώνεται η μοναδική σχέση εμπιστοσύνης που είχε το ΠΑΣΟΚ με το λαό. Ακόμα, η κεντροαριστερά και η σοσιαλδημοκρατία επανέρχονται στο προσκήνιο σαν λύση στο αδιέξοδο. 


Το μισό και περισσότερο χρόνο της ομιλίας της, ανάλωσε η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, στην ισχυρή κριτική προς τους κυβερνώντες, του οποίους χαρακτήρισε αναξιόπιστους, αναποτελεσματικούς, ανίκανους και αλαζόνες . Εξήγγειλε προγράμματα ανατρέχοντας πάντα στα επιτεύγματα, κατά τη γνώμη της επιτυχημένα, του ΠΑΣΟΚ. 

Απολογητικό ήταν το ύφος της, όταν προσπάθησε να πετάξει τη ρετσινιά των συνεργατών της δεξιάς, που απέκτησε το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόμενο με τη Ν.Δ. Το πρόβλημα ήταν, κατά τη γνώμη της, όχι η ίδια η συνεργασία, αλλά ότι δεν εξήγησαν, αρκετά στο λαό, γιατί προέκυψε. Το θεώρησε λύση ανάγκης. 

Τη σύμπνοια στην ψήφιση των μνημονίων με τους κυβερνώντες, που τόσο βαριά κριτική τους απηύθυνε στην ομιλία της, τη δικαιολόγησε με τη φράση «βάλαμε πλάτη» για να αποφύγουμε το grexit. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις περικοπές, τους φόρους, τα 18000 νέα λουκέτα, για την εγκατάλειψη της υγείας, τις περικοπές στην παιδεία ( πάνε να καταργήσουν τα ολοήμερα), δε μας είπε όμως πως όλα αυτά απορρέουν από τα μνημόνια που υπέγραψε η ίδια και η παράταξή της.
Αναφέρθηκε στα γεγονότα με τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς να κάνει την αυτοκριτική της. Τόσα χρόνια η παράταξη της, που περίσσια μνημόνευσε στην ομιλία της, και την οποία παρουσίασε σαν πρότυπο διακυβέρνησης, δεν έκανε τίποτα για να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. 

Ξανακούστηκε η λέξη διαπραγμάτευση στην ομιλία της, δηλ. δεν έγινε ενώ έπρεπε να γίνει, ο Έλληνας την άκουσε πολλές φορές, και στο πρόσφατο παρελθόν, όμως δεν έφερε καμιά αλλαγή- βελτίωση στη ζωή του. 

Εξήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας( ειδικά των νέων), τη καθιέρωση της δεύτερης ευκαιρίας για έντιμους επιχειρηματίες, εθνικό σχέδιο εξαγωγών, έλεγχο εισαγωγών, απαλλαγές από τις εισφορές στα νέα ζευγάρια, επιδότηση της ανεργίας, επαναχορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ χωρίς στρεβλώσεις, κά. Δε μας είπε όμως που θα βρεί τα χρήματα για να τα κάνει όλα αυτά και αν μας το επιτρέπουν οι δανειστές μας με τις υπογραφές που έβαλε η ίδια και η παράταξη της. 

Η κυρία Γεννηματά , επίσης, εστίασε στην ανάπτυξη , την απασχόληση, και την αλληλεγγύη, κατηγορώντας πάντα την κυβέρνηση και ξεχνώντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν κυβερνούσε η δική παράταξη και αυτά τα μεγάλα προβλήματα δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στη άλλη.
Δεν καταλάβαμε, ποια διχασμένη Ελλάδα θέλει να ενώσουμε η κ. Γεννηματά! (;) 

Στο τέλος της ομιλίας της είπε, ότι το λογισμικό της χώρας το έχει η παράταξή της(;) και ξέρει πως θα σταθεί η χώρα στα πόδια. Επίσης, απευθύνθηκε και προσκάλεσε όλους εκείνους που εξαπατήθηκαν από το ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΕΛ, τονίζοντας, ότι δε θέλει καριερίστες, αριβίστες, καιροσκόπους, δειλούς και γενικά όλους εκείνους που τρέχουν για στασίδι όταν βλέπουν εξουσία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *