Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Απόδοση προσωνυμίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το 1 ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας απέκτησε από τις 3 Νοεμβρίου την προσωνυμία « Νίκανδρος Παπαϊωάννου».


Στην τελετή, που διοργανώθηκε στο σχολείο, κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιστορικός και συγγραφέας βιβλίου για τον Παπα-Νίκανδρο Ιωάννης Παπαλαζάρου, ο οποίος παρουσίασε τη ζωή και το έργο του. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του συγγενή του τιμώμενου ήρωα κ. Θεόδωρου Καραβάτση, ο οποίος υπογράμμισε την γνήσια αγάπη που έτρεφε ο Παπα-Νίκανδρος για την Καρατζόβα, τους κατοίκους της και τους συναγωνιστές του κατά την απελευθέρωση της, τα «πνευματικά του παιδιά», όπως τους αποκαλούσε. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Στέφανος Δέβρελης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γ. Χατζηγιαννίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Σωτηριάδης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β’θμιας εκπαίδευσης κ. Δ. Βέσκος, ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας κ. Κ. Κούγκας, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Α. Πολυξενίδου, η πρόεδρος του Συλ. Γονέων κ. Ε. Ηλιάδου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί καθώς και συγγενείς του Παπα-Νίκανδρου. 

Όλοι οι ομιλητές εξήραν το ήθος, τον χαρακτήρα και την προσφορά του τονίζοντας την σπουδαιότητά του ως πρότυπο για τα νέα παιδιά. Με την νέα του ονομασία, το 1 ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας όχι μόνο αποδίδει τιμή στον Νίκανδρο Παπαϊωάννου αλλά κυρίως δίνει στους μαθητές του ένα ζωντανό παράδειγμα υψηλών ιδανικών όπως η αυταπάρνηση, η ανιδιοτελής προσφορά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *