Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ανεξερεύνητο «διαμάντι» η πλούσια θρησκευτική και ιστορική κληρονομιά της Αλμωπίας: Το λαογραφικό μουσείο στο Λουτράκι [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός που το τελευταίο διάστημα έλκει όλο και περισσότερους επισκέπτες, βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Ιστορικές εκκλησίες και μονές και άλλοι βυζαντινοί χώροι, το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή των λουτρών και το μουσείο φυσικής ιστορίας στην Αριδαία, περιμένουν να τα ανακαλύψετε και υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, ενώ μπορούν να συνδυαστούν άνετα τουριστικά, με το «κυρίως πιάτο» της περιοχής, τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ.


Ο δήμος, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το Έργο «Living history, Living nature» (με ακρωνύμιο “Lhi-Lna”), το οποίο χρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013», προκειμένου να αναδείξει την ιστορική και φυσική κληρονομιά της περιοχής, χρησιμοποιώντας και ψηφιακά μέσα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές, αλλά και διαδικτυακές σελίδες εύκολα προσβάσιμες στο κοινό. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται μελέτες για την αποκατάσταση μνημείων και σε συνδυασμό με την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, η τοπική κοινωνία ευελπιστεί τα σημεία ενδιαφέροντος αυτά να αποτελέσουν έναν σημαντικό πόλο έλξης, τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επισκεπτών.





 Ένα από τα σημεία που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, είναι το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σήμερα σε ένα πανέμορφο, καινούργιο πέτρινο οίκημα, δίπλα από το ποτάμι των Λουτρών στο Πόζαρ.



 
Φιλοξενεί μια πλούσια λαογραφική συλλογή που περιλαμβάνει πλήθος από εκθέματα λαογραφικού ενδιαφέροντος, όπως αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι κάτοικοι της περιοχής, παλιές ζυγαριές, σίδερα σιδερώματος, σκεύη, εργαλεία, καθώς και αντικείμενα από την εποχή του Β` παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκαν στην περιοχή και η οποία αποτελούσε το επίκεντρο μαχών.



Δείτε ένα video από το μουσείο και ένα μέρος από την ξενάγηση που έκανε σε δημοσιογράφους που επισκέφτηκαν την περιοχή, ο ξεναγός Νίκος Ζαχαράκης.



απο το press724.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *