Τρίτη 17 Μαΐου 2016

IALMOPIA LIVE: Ρίγη συγκίνησης από το Μνημείο στους Τσάκωνες Αλμωπίας για τις Γενοκτονηθέντες ψυχές του Ποντιακού Ελληνισμού [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Αποκαλυπτήρια του νέου Μνημείου στους Τσάκωνες Αλμωπίας για τις Γενοκτονηθέντες ψυχές του Ποντιακού Ελληνισμού.


Μία πολύ σημαντική εκδήλωση μνήμης για όλες αυτές τις ψυχές που ζητούν δικαίωση. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Λεωνίδα Ποιμενίδη, αλλα και σε όλο το Σύλλογο του χωριού που ανέλαβε μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία και κατασκεύασε αυτό το Μνημείο – παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται. Ζήτω ο Πόντος! Ζήτω η Ελλάδα!

Συγκινητική εκδήλωση από τους Πόντιους της Αλμωπίας, και τον Σύλλογο Ποντίων Τσακώνων «Ο Πόντος», του νομού Πέλλας, για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που κοσμεί πλέον το δημοτικό διαμέρισμα των Τσακώνων.

"Πέντε ανδρόγυνα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία του χωριού, έκαναν τα αποκαλυπτήρια ενδεδυμένοι με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά."

Οι δύο γηραιότεροι Πόντιοι του χωριού, η Μαγδαληνή Ηλιοπούλου (τελευταία εν ζωή πρόσφυγας πρώτης γενιάς στο χωριό, γεννημένη στο Χουσελί της Αργυρούπολης του Πόντου) και ο Ανδρέας Γαβριηλίδης είχαν ιδιαίτερη θέση στην εκδήλωση. Η πρώτη κατέθεσε στεφάνι, ενώ ο δεύτερος θα απήγγειλε ένα ποίημα.




Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο μέσα από την κάμερα του ialmopia:





Δείτε τις φωτογραφίες από το ialmopia:








ialmopia.gr

4 comments:

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.....ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συχγαρητηρια σε ολους που συνεβαλαν στο να γινει αυτο το πανεμορφο μνημειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον σύλλογο και σε όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η κατασκευή του μνημείου. Συνεχίστε να κρατάτε τις παραδόσεις μας ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *