Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ερντογάν παίζει... πολεμικά παιχνίδια - Το Τσεσμέ «αλωνίζει» στο Αιγαίο

«Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία κλιμακώνοντας την ένταση - Ο Σουλτάνος σκηνοθετεί καθημερινά προκλήσεις - Κίνδυνος θερμού επεισοδίου



Στα νερά του Αιγαίου πλέει το ωκεανογραφικό TCG CESME το οποίο διεξάγει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο.

Με την NAVTEX 244/17 που εκδόθηκε χθες (22/2) το τουρκικό πλοίο θα κινηθεί μεταξύ Άθω, Σαμοθράκης και Λήμνου με στόχο να κάνει μελέτες.



Η Λήμνος και η Σαμοθράκη μάλιστα αναφέρονται με τις τουρκικές ονομασίες τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδεύεται από πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Η κίνηση αυτή της Τουρκίας προστίθεται σε μια σειρά προκλήσεων που έχουν «δυναμιτίσει» επικίνδυνα το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει κορυφωθεί με προβοκατόρικες ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας.



Οι κινήσεις της Τουρκίας εστιάζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων.

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένταση και για … παραβίαση χωρικών υδάτων από ελληνικά πλοία.

Χθες, το cnnTurk ανέφερε ότι υπήρξε νέο επεισόδιο στα Ίμια, καταλογίζοντας μάλιστα την ευθύνη στην ελληνική πλευρά, καθώς υποστήριξε ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού αρνούνταν επί 75 λεπτά να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα, τα οποία αποκάλεσε «τουρκικά».

 
 
www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *