Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Απίστευτο άρθρο Ερντογάν: Αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης "Πατρίδα μας Δυτική Θράκη, νησιά Αιγαίου και Κύπρος!"

Σε νέες ανιστόρητες προκλήσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του στο περιοδικό «Yeni Turkiye» που ανήκει στον πρώην υπουργό και συνεργάτη του Τουργκούτ Οζάλ , Χασάν Σεντάτ Γκιουζέλ.


Πρόκειται για μία έκδοση που είναι αφιερωμένη στον λεγόμενο «Εθνικό Όρκο» που ψηφίστηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1920 και με τον οποίο η Οθωμανική Βουλή αποφάσισε να κηρύξει τα εδάφη, όπου ζούσαν Τούρκοι, ως τουρκικά εδάφη και να αγωνιστεί για την ανάκτησή τους.

Στη σημερινή έκδοση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει σε άρθρο του- που χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως ιστορικό- ότι «η κρίσιμη ιστορική στιγμή ήταν ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος». Επισημαίνει ότι «οι Οθωμανοί κατείχαμε εδάφη που ανέρχονταν σε 2,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν μπήκαμε στον Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μας άφησαν μόνο τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι «η μεγάλη Εθνοσυνέλευση συνήλθε στην Άγκυρα και αποδέχθηκε τον "Εθνικό Όρκο" που περιείχε μέρη, όπως η Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμι, την Κύπρο και ορισμένα από τα νησιά».

«Δυστυχώς ενώ κηρύσσαμε την Τουρκική Δημοκρατία αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε λιγότερα εδάφη από όσα είχαμε διακηρύξει στον «Εθνικό Όρκο», εμείς απορρίπτουμε τώρα την αντίληψη να εγκλωβίσουμε την αρχαία μας ιστορία σε μία περίοδο», καταλήγει ο Ερντογάν αφήνοντας να εννοηθεί για πολλοστή φορά η αμφισβήτησή του για τη Συνθήκη της Λωζάννης.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *