Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Φάκελος αδέσποτα Αλμωπίας: Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην Αριδαία

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά ως κάτοικοι της Αριδαίας σε σχέση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.


1. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εφαρμογή του νόμου που αφορά τα δεσποζόμενα ως προς την καθαριότητα της πόλης (δηλαδή να μην αφήνουν παντού τις ακαθαρσίες τους οι ιδιοκτήτες τους), καθώς και για όσους αφήνουν επιθετικά δεσποζόμενα να κυκλοφορούν μόνα τους στους δρόμους ελεύθερα και να επιτίθενται σε διερχόμενους ανυποψίαστους πολίτες.

2. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τροφή σε αδέσποτα να ΜΗΝ το κάνουν μέσα στην πόλη, μπροστά στα σπίτια μας. Να οριστούν ειδικές περιοχές με ταΐστρες για το σκοπό αυτό.

3. Να υπάρξει μέριμνα για τη συγκέντρωση των αδέσποτων σε κατάλληλο χώρο όπου θα τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας (εμβολιασμός, στείρωση, σίτιση, φροντίδα και περιποίηση από εθελοντές της φιλοζωικής κ.α.) έτσι ώστε:

- Να μην υπάρχει πρόβλημα με τα περιττώματά τους, που έχουν κατακλύσει την πόλη μας.

- Να μην κακοποιούνται ή πέφτουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων τα ίδια τα σκυλιά. - Να μην φοβόμαστε να κυκλοφορούμε γιατί μας περικυκλώνουν οι αγέλες ή επιθετικά μεμονωμένα αδέσποτα σκυλιά.

- Να μην υπάρξουν άλλα θύματα από επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών.

Παρακαλούμε να υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας να κυκλοφορούμε ελεύθερα. 



Διαβάστε παρακάτω σε παλαιότερη ανάρτηση μας το θέμα που είχε προκύψει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4/10) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμο Αλμωπίας και τον Σύλλογο Φίλων Ζώων "ΕΛΠΙΔΑ"



Φάκελος αδέσποτα Αλμωπίας: Σοβαρή καταγγελία του προέδρου: "Άσπρο βανάκι αφήνει αδέσποτα στην περιοχή μας!"

 

 

 

2 comments:

  1. Δήμαρχε μάντρωσε τα αδέσποτα και θα ξεχάσουμε και τη σκόνη και τις λακούβες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν τα αδέσποτα, αλλά αυτοί που τα εγκαταλείπουν και τα πετάν στους δρόμους. Αυτοί είναι το πρόβλημα. Επιτέλους ας εφαρμοστεί η νομοθεσία και ας επιβληθούν πρόστιμα. Τέλος ο μεσαίωνας.Και εσείς αγαπητοί συμπολίτες ας αναλογιστείτε ότι αυτός ο πλανήτης δεν δημιουργήθηκε μόνο για τα ανθρώπινα όντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *