Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δημήτρης Πασόης: "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο πρωταγωνιστής και δευτεραγωνιστής του δράματος στον Δήμο Αλμωπίας"

Από την παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ" με επικεφαλής τον Δημήτρη Πασόη δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

    Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα πολιτικό δράμα στο Δήμο Αλμωπίας, το οποίο κορυφώθηκε με μια ατυχή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που ακυρώνει και καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας.
    Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας μετά από δύο σύννομες  συνεδριάσεις προχώρησε στη δημοκρατική εκλογή των μελών του προεδρείου του και των δημοτικών επιτροπών (Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) για τα υπόλοιπα δυόμιση χρόνια της διανυόμενης δημοτικής περιόδου.
    Η ανωτέρω, όμως, απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, στηριζόμενη σε μια αυτοαναιρούμενη εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, που ερμηνεύει, μεταξύ των άλλων και τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και όχι στο γράμμα του νόμου, ακυρώνει την δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας.
     Ο πρωταγωνιστής αυτού του πολιτικού δράματος, δήμαρχος Αλμωπίας, έχοντας απολέσει, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειές του και την υπέρμετρη αλαζονεία του, την εμπιστοσύνη της δημοτικής του ομάδας, σε δήλωσή του υμνεί τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την αντιδημοκρατική δικαίωση της επιλογής του. Το μόνο που δεν πρόσθεσε στη δήλωσή του ήταν το “ότι νίκησε η δημοκρατία” !
    Η δημοτική παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ", ως υπεύθυνη μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Αλμωπίας, καλεί, για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα του δήμου, τα κύρια πρόσωπα αυτού του πολιτικού δράματος, ήτοι τον πρωταγωνιστή δήμαρχο Αλμωπίας και τον δευτεραγωνιστή, μη εκλεγμένο δημοκρατικά, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, που αποδοκιμάστηκε σε δύο συνεδριάσεις και έξι ψηφοφορίες, έστω και τώρα και εφόσον τους απομένουν  ψήγματα πολιτικής ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πολιτικού φιλότιμου να πράξουν τα δέοντα.
                       Για τη δημοτική παράταξη
                     "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ"
                  Δημήτρης Πασόης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *