Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Θεατρική παράσταση Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας - Είσοδος Ελεύθερη

Ο Εμμανουήλ Ξάνθος συναντά τον ποντιακής καταγωγής και γιο του ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας, Αλέξανδρο Υψηλάντη και του ζητά να ηγηθεί την Επανάσταση. 
 
Στο πλευρό του βρίσκονται τ' αδέρφια του Δημήτριος, Νικόλαος και Γεώργιος και η μητέρα του, Ελισάβετ Βακαρέσκου. Η προσφορά των Ελλήνων του Πόντου αποδεικνύεται και μέσα από την οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση του Αγώνα, αλλά και από τη μύηση τους στη Φιλική Εταιρεία, όπως αυτή του Σάββα Τριανταφυλλίδη, του Ιακώβου Γρηγοράντη και του Μητροπολίτη Χαλδίας, Σιλβέστρου Λαζαρίδη. 
 
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, λοιπόν, ξεκινά την Επανάσταση από τη Μολδοβλαχία, σχηματίζοντας τον Ιερό Λόχο, που και αυτός στην πλειοψηφία του αποτελούταν από Πόντιους σπουδαστές, ενώ προσπαθεί να φανεί άξιος της αποστολής του...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *