Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Ενημέρωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Κατά τη διαδικασία ελέγχων των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΚΕΑ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΗΔΙΚΑ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες, για εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα που δεν έχουν δηλωθεί (ειδικότερα επιδοτήσεις) τα οποία εισπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης, είτε παρατυπίες άλλης φύσεως, όπως άτομα που έχουν δηλωθεί σε δυο διαφορετικές αιτήσεις ή άτομα που ενώ μένουν μαζί, έκαναν αίτηση ως ξεχωριστά νοικοκυριά και όχι ως ένα, όπως σαφώς ορίζεται.

Τέτοιες αιτήσεις έχουν τεθεί σε αναστολή (στην πλατφόρμα του προγράμματος η κατάσταση της αίτησης εμφανίζεται ως «Ανενεργή») και η εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ δεν θα καταβληθεί μέχρι να τεκμηριωθεί ότι ισχύουν όσα δηλώθηκαν σε κάθε αίτηση.

Καλούνται όσοι πολίτες υπέβαλαν αίτηση και ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ, να ελέγξουν την κατάσταση της αίτησής τους, είτε ιδιωτικά με τους κωδικούς του TAXIS, είτε απευθυνόμενοι στο Δήμο Αλμωπίας, είτε στα Κ.Ε.Π. Αριδαίας και Εξαπλατάνου.

Διευκρινίζεται:

1. ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση η τροποποίηση των αιτήσεων γίνεται μόνο από τους πιστοποιημένους χειριστές του Δήμου Αλμωπίας.

2. Επειδή, η τροποποίηση των αιτήσεων θεωρείται νέα αίτηση ουσιαστικά, απαιτούνται όλα τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στην αρχική, εκ νέου, με βασικότερο εξ αυτών το έντυπο συναίνεσης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Τσιμτσιρίδης Γεώργιος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *