Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Καιρός: Μετά το μίνι καύσωνα, βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Τρίτη (16/05), καθώς ο μίνι καύσωνας του Σαββατοκύριακου δίνει τη θέση του σε σφοδρές καταιγίδες.


Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/05) η ΕΜΥ.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενδέχεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και βαθμιαία να επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.
Τα φαινόμενα αυτά θα έχουν σταδιακή ύφεση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *