Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΕΝΦΙΑ: Δείτε σε ποια περίπτωση δικαιούστε έκπτωση

Μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κατά 10% έως και 30% - Δείτε ποιους αφορά



Ένα από τα φορολογικά αντίμετρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, αφορά στον ΕΝΦΙΑ και στην έκπτωση που παρέχεται, ανά περιπτώσεις, σε φορολογούμενους.

Όπως προβλέπει το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου, από την 1-1-2020 εάν το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ, τότε θα αναγνωρίζεται έκπτωση επί του ποσού αυτού κατά ποσοστό 10% έως και 30%, η οποία όμως δεν θα μπορεί να υπερβεί τα 70 ευρώ.

Το εν λόγω αντίμετρο θα τεθεί σε ισχύ, μόνο κατά την περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, για το 2019.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *