Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα 10 πιο δύσκολα videogames που έχουμε παίξει

Τα videogames κάποτε ήταν δύσκολα, ενίοτε και άδικα. Από τότε, ορισμένα πράγματα βελτιώθηκαν (checkpoints), κάποια άλλα ξεφτιλίστηκαν, το να σε παίρνει το παιχνίδι από το χέρι σαν μωράκι έχει και όρια. Γι’ αυτό και το εν λόγω αφιέρωμα είναι όσο ρετρό πρέπει να είναι και έχει να κάνει με videogames που γεννήθηκαν για να σε πεθάνουν, να μετατρέψουν και τον πιο ήρεμο χριστιανό σε κάφρο-σατανιστή πολυτελείας με ικανότητες Ολυμπιονίκη ρίπτη.


Δεν μιλάμε για μία πίστα, ένα τμήμα του παιχνιδιού, ένα boss, συζητάμε για χαιρέκακους νυφιτσοdevelopers που βάλθηκαν πλάγια να σε εξοντώσουν και να κάνουν πλούσιους τους γιατρούς, από την αρχή ενός game έως το τέλος. Πέρα από τις 10 παρακάτω αιτίες εγκεφαλικού ή εξομολόγησης σε πνευματικό, θα αναφερθούν κι άλλα ζόρικα παιχνίδια. Αν δεν δεις το δικό σου αγαπημένα μισητό ούτε σε αυτά, το παραθέτεις στα σχόλια. Μόνο μην αρχίσουμε τα «ξεχάσατε αυτό, πως είναι δυνατόν να μην βάζετε εκείνο», κι άλλα παρόμοια, κάνε την επισήμανση κόσμια. Εξάλλου, υπάρχει κοινός εχθρός αυτή τη φορά, ας συνασπιστούμε εναντίον του.


ΣΕΙΡΑ SOULS

Ξεκινάμε με το πιο πρόσφατο παράδειγμα που σου βγάζει τη ψυχή, στα όρια της κυριολεξίας. Μόνο που η σειρά Souls, σε σύγκριση με το «ένδοξο» παρελθόν που θα πιάσουμε σε λίγο, έχει μέσα στο ζοριλίκι του ένα καλό, ένα προτέρημα. Δεν είναι άδικο. Προφανώς και θα εκνευριστείς αν χάσεις τις ψυχές που μάζεψες με τόσο κόπο σε ένα και μοναδικό χτύπημα αλλά, ας πρόσεχες.

BATTLETOADS

Αχ, η τιμημένη εποχή του NES, η εποχή που το εθιστικά δύσκολο game έγινε συνώνυμο της Nintendo κι από τότε δεν αποχωρίστηκαν ποτέ. Ένα από αυτά, ήταν και το Battletoads.

MYST

Από πλευράς γρίφων, το Myst δεν είμαι βέβαιος ότι είναι το πιο δύσκολο adventure όλων των εποχών (γι’ αυτό το ζήτημα, έχουμε παρακάτω κάποια ράμματα για κάτι γούνες). Όμως, για πρόσθεσε και το εξής: να βρεθείς σε ένα νησί, να μην ξέρεις πως και γιατί, να μην έχεις κάποιο στοιχείο, κάτι απτό στα χέρια σου, κάτι...

ΣΕΙΡΑ MEGA MAN

Ας μην χάνουμε χρόνο σε αδιέξοδες αντεγκλήσεις για το ποιο Mega Man είναι το πιο δύσκολο. Ας επικεντρωθούμε στο νόημα: Ρε σατανάδες εκεί στην Capcom, δεν ντρέπεστε λίγο; Το Mega Man απαιτούσε αντανακλαστικά γατόπαρδου και απομνημόνευση των δύσκολων σημείων, γιατί αλλιώς δεν είχες προκοπή, ενώ χωρίς checkpoints απλώς κάνεις το σταυρό σου και προχωράς. Καλύτερα όχι, κράτα τα χέρια σου στο controller, δεν ξέρεις τι σε περιμένει.

I WANNA BE THE GUY

Από τις πιο πρόσφατες εισόδους στον κύκλο των κακοφορμισμένων παιχνιδιών και σίγουρα όχι ιδιαίτερα γνωστό (indie γαρ). Όχι, σε παρακαλώ, τσέκαρε την παρακάτω εικόνα.



ΣΕΙΡΑ CASTLEVANIA

Και, αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το Castlevania III: Dracula’s Curse. Σε κάθε περίπτωση, η σειρά φημίζεται για τη δυσκολία της, από το τέλειο timing και την ακρίβεια των κινήσεων, έως τις ορδές εχθρών που σκάνε από παντού και τις στιγμές που είσαι ανυπεράσπιστος στις ορέξεις των μιασμένων. Την κατάρα μου να ‘χεις.

DISCWORLD

Κάτι λέγαμε για γρίφους και adventures, αν δεν απατώμαι. Τσίμπα ένα Discworld, εμπνευσμένο από τον Sir Terry Pratchett, να ευχαριστηθεί το φυλοκάρδι σου.

CONTRA

Το αν έχεις παίξει την original arcade version ή αυτήν στο NES, στην παρούσα φάση κρίνεται ως κάτι αδιάφορο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως ένιωσες όταν βίωσες μία από τις πιο καλά συντονισμένες και μαζικές επιθέσεις εναντίον σου, όλων των εποχών.



NINJA GAIDEN

Η ερώτηση «ποιο Ninja Gaiden είναι το πιο δύσκολο», είναι παγίδα. Είναι σαν να σε ρωτάνε ποιο φαγητό είναι χειρότερο, οι μπάμιες ή οι αγκινάρες. Όχι, εντάξει, αυτό είναι εύκολο, οι μύξες ντυμένες φασολάκια με έξτρα τρίχα είναι σίγουρα ότι χειρότερο θεωρείται βρώσιμο επί γης.

GHOSTS ‘N GOBLINS

Αν και η σειρά εμφάνισης των videogames στο εν λόγω αφιέρωμα είναι περισσότερο τυχαία παρά έχει σχέση με κατάταξη, νομίζω ότι το Ghosts ‘n Goblins είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχω παίξει και το τελείωσα μετά από πολύ-πολύ-πολύ κόπο. Arcade games δύσκολα υπήρξαν πολλά, για παράδειγμα Green Beret και Shinobi, σαν κι αυτό κανένα.






 απο το oneman.gr/pop-code/



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *