Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε 1.000 ευρώ το μήνα μετρητά από το Δημόσιο - Ξεκινούν οι κληρώσεις

Με την τύχη των Ελλήνων φορολογουμένων φαίνεται πως θέλει να κάνει τζόγο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο κληρώσεις ποσών ύψους 1.000 ευρώ σε συνολικά 1.000 άτομα, σύμφωνα με δήλωση χθες, Πέμπτη (27/07/2017) της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, στη Βουλή.


Όπως επισήμανε η κ. Παπανάτσιου, η οποία κατέθεσε τη σχετική τροπολογία, τα χρηματικά έπαθλα αυτά θα εξαιρούνται του φόρου παρακράτησης που ισχύει για τα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή θα είναι αφορολόγητα.
Ωστόσο, κατά πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται για τον τρόπο διενέργειας των κληρώσεων.

Σημειώνεται πως το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να γίνεται μια κλήρωση κάθε μήνα, οπότε 1.000 τυχεροί θα κέρδιζαν 1.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ το μήνα (12 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Η καθυστέρηση, όμως, που υπάρχει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, φαίνεται πως θα αναγκάσει το ΥΠΟΙΚ να κάνει έξτρα κληρώσεις, πέραν των μηνιαίων, για όλες τις αποδείξεις που εκδίδονται από τις αρχές του 2017.

Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις αποδείξεις για αγορές που γίνονται μέσω τραπέζης ή μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και τούτο γιατί το πρόβλημα είναι πώς θα στέλνουν οι τράπεζες τα στοιχεία των αποδείξεων που πληρώθηκαν με κάρτα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *