Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δ. Μπίνος: "Οφείλω μόνο στους πολίτες που με τίμησαν"

Το αρδευτικό, οι συμβασιούχοι και άλλα ζητήματα σ αυτό το δημοτικό συμβούλιο.



Στην αρχή της συνεδρίασης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδης ότι, έπειτα από απαίτηση του σώματος, θα κρατείται χρόνος για τον καθένα που συμμετέχει στη συζήτηση. 

 
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΦΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΑΠΑΡΤΙΑ 

Ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν το Δήμο (Άρδευση) από τον κ. Δήμαρχοː Ανέλυσε πολλά ζητήματα σχετικά με την άρδευση, ένα φλέγον θέμα αυτό το διάστημα. Τόνισε πως, στην περιοχή υπάρχουν άφθονα νερά αλλά ακολουθήθηκε η πολιτική των γεωτρήσεων, έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν τα οποία προσπαθεί αυτή η διοίκηση να συμμαζέψει, λάθη με τη διαχείριση του υδάτινου πλούτου. Η πολιτική της διάνοιξης γεωτρήσεων έχει κόστος. Οι παλιές γεωτρήσεις προξενούν πολλά προβλήματα. 

Η σημερινή ηγεσία αγωνίζεται για την εξασφάλιση μελετών και την οικονομικότερη εκμετάλλευση του υδάτινου πλούτου, όπως στον Πρόδρομο. Η όλη προσπάθεια συνδέεται με την οικονομία και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σύσκεψη που έγινε με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για τοπικά προβλήματα άρδευσης, σχετικά με το φράγμα στην Ίδα, τη Χρύσα, τους Τσάκωνες, την Αριδαία που αρδεύει και την Υδραία. 

Επίσης αναφέρθηκε στις αποφάσεις του υπουργείου περιβάλλοντος, που εμφανίζουν την περιοχή μας στο κόκκινο, τη στιγμή που σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με μεγάλα κόστη γίνονται για να τιθασευτούν τα ύδατα. Τόνισε πως, οι απαιτήσεις στην άρδευση είναι πολλές και με τα λίγα χρήματα πρέπει η διοίκηση να ανταποκριθεί και έφερε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προ των ευθυνών τους για την επίλυση αυτού του ζητήματος. 

Σχετικά με τους συμβασιούχουςː 

Ευχήθηκε η πολιτεία να δει το θέμα και όλοι οι συμβασιούχοι να συνεχίσουν να εργάζονται. Τόνισε την οικονομική αδυναμία του δήμου, πέρα από την πολιτική βούληση, να καλύψει όλους αυτούς τους προϋπολογισμούς σε μόνιμο προσωπικό και σε προσωπικό που καλείται να συνεχίσει την εργασία του.
 
Σχετικά με τους αυστραλούς φοιτητέςː 

Μετέφερε τις ευχαριστίες για τη συμπαράσταση που αρκετά χρόνια βρίσκουν οι αυστραλοί φοιτητές επισκεπτόμενοι την Αλμωπία, από το πανεπιστήμιο του Darwin Αυστραλίας. 

Ο Ευστράτιος και η Αγγελική Πούλου, που κατάγονται από την Πιπεριά, συμμετέχουν χρηματικά ώστε αυτοί οι φοιτητές να γνωρίσουν τον Ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Φέτος, την αποστολή συνόδευε και πρώην υπουργός που τώρα ασχολείται με το εμπόριο και γι αυτό το λόγο συζήτησαν μαζί του εκπρόσωποι από το επιμελητήριο και από άλλους παραγωγικούς φορείς. 

Φεστιβάλ Πόζαρː Σημαντική διαδικασία με κόσμο από όλη την Ελλάδα. Επίσης, σημαντική είναι η σύνδεση με λεωφορεία του ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης με τα Λουτρά, πράγμα το οποίο είχε ζητηθεί στην πανελλήνια σύσκεψη των ΚΤΕΛ στα Λουτρά. 

Συνεχάρει τους συλλόγους για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να διατηρήσουν την παράδοση με την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Τέλος, ζήτησε από τις σχολικές επιτροπές να καταθέσουν τους σχολικούς απολογισμούς των ετών 13, 14, 15, 16 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ː Αναφέρθηκε στα πολλά και χρόνια προβλήματα της άρδευσης και τις απαραίτητες συντηρήσεις και είπε ότι δε γίνονται όπως πρέπει. Επίσης, στη γεώτρηση Προδρόμου- Νερομύλου που ξοδεύτηκαν χρήματα και δε δουλεύει. Ακόμα ζήτησε, τα μπάζα και τα σκουπίδια που υπάρχουν στην περιοχή των Λουτρών να απομακρυνθούν και τα όποια έργα γίνονται να μην αλλοιώνουν το περιβάλλον. 

ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗː Ζήτησε νομιμοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου και περισσότερο πράσινο στην πόλη της Αριδαίας. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥː Εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που γίνονται οι οικονομικές επιτροπές, ζήτησε περισσότερη διαφάνεια. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΒΕΣΚΟΥː Αναφέρθηκε στην άρδευση και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά και τόνισε πως δεν υπάρχει ετοιμότητα . Ζήτησε να φροντίσει ο δήμος ώστε το φυσικό νερό να αξιοποιηθεί και να μη χάνεται. Ζήτησε να μην γίνει παρέμβαση στο αντιπλημμυρικό των Προμάχων, να μείνει έτσι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΜΠΑΤΣΗː Αναφέρθηκε στους Δασικούς Χάρτες και ζήτησε την προσοχή της δημοτικής αρχής, ώστε να μην αποχαρακτηριστούν εκτάσεις που θα μειώσουν το εισόδημα των αγροτών. Επίσης ρώτησε, γιατί στη σύσκεψη που έγινε για το ροδάκινο δε συμμετείχε ο δήμος Αλμωπίας. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΡΩΣΣΗː Ενδιαφέρθηκε για κάποιο δρόμο Όρμας- Σαρακηνών που λόγω της βλάστησης δεν έχει ορατότητα και ζήτησε να μεριμνήσει ο δήμος ώστε να αποκατασταθεί η ορατότητα. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΧΟΥΡΣΌΓΛΟΥː Εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα με τη λειτουργία των γεωτρήσεων και ενδιαφέρθηκε για την επισκευή του μοναδικού ασθενοφόρου.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΔΡΕΝΟΥ ː Τοποθετήθηκε για κάποιο πρόβλημα στην άρδευση που στοίχιζε 500 ευρώ και μετά την επέμβαση του εργολάβου η ζημιά ανήλθε στα 17.000. Ρώτησε εάν θα πρέπει να πληρώσουν και οι κάτοικοι που δεν έχουν, πρότεινε να γίνει έλεγχος, ποιος έφταιξε γι αυτό, για να αντιμετωπιστεί δίκαια η κατάσταση. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗː Τόνισε πως στον Αρχάγγελο θα ποτίσουν όλοι και το ποσό των 17.000 θα ελεγχθεί πως προέκυψε για να συμψηφιστεί, εάν χρειάζεται, με αυτά που χρωστάει το χωριό. Τόνισε επίσης, πως στα οικονομικά του δήμου υπάρχει στενότητα.
Αναφέρθηκε στους συμβασιούχους και τη συμμόρφωση του δήμου με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥː Τόνισε πως τα προβλήματα με την άρδευση μετρούν πολλά χρόνια πίσω. Συνολικά φέτος επισκευάστηκαν 30 γεωτρήσεις και περίπου 25 πέρσι. Οι ηγεσίες του δήμου μέχρι και το 2012 έπαιρναν μεγάλα ποσά για τις επισκευές των γεωτρήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια τα ποσά είναι ελάχιστα. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία με ποσά και χρονολογίες σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να ξέρει ο πολίτης τα πραγματικά γεγονότα.
Τα υδραγωγεία καθαρίζονται και καλά είναι όπου υπάρχουν προβλήματα να καταγγέλλονται στις υπηρεσίες του δήμου για να αντιμετωπίζονται.

Η πρόταση να συμψηφιστούν τα 17.000, που χρειάζονται για να επισκευαστεί η γεώτρηση στον Αρχάγγελο, με τα χρωστούμενα του χωριού, κατατέθηκε από την κ. Καλδερεμτζή και πέρασε ομόφωνα, θα εφαρμοστεί αφού περάσει από τη νομιμότητα της περιφέρειας. 



ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ | meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *