Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Λουτρά Πόζαρ με λεωφορεία και μικρό κόστος

Δρομολόγια λεωφορείων που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα Λουτρά Πόζαρ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ξεκινούν αυτή την Παρασκευή 21 Ιουλίου από το ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας δίνοντας τη δυνατότητα σε Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών και να απολαύσουν μία απόδραση στην αγαπημένη Λουτρόπολη της Βόρειας Ελλάδας, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν. Για τα νέα δρομολόγια, μίλησε στο Πρακτορείο FM και την Α. Χατζηγεωργίου, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.

«Οι Θεσσαλονικείς μπορούν με μικρό κόστος να επισκεφτούν τα Λουτρά Πόζαρ από την Παρασκευή και να επιστρέψουν την Κυριακή. Το ίδιο μπορεί να κάνει όποιος θέλει και σε ημερήσια βάση αφού με το λεωφορείο θα έρχεται το πρωί και το απόγευμα θα μπορεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Νομού Πέλλας, για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη θα είναι στις 08:30 το πρωί και η επιστροφή από τα Λουτρά Πόζαρ στην Θεσσαλονίκης στις 18:00 το απόγευμα. Την Κυριακή το λεωφορείο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 08:00 το πρωί και θα επιστρέφει από τα Λουτρά στις 18:00.

«Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε, καταγράφηκε η πρωτιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και η Λουτρόπλη είχε αύξηση επισκεψιμότητας περίπου στο 17%», τόνισε ο κ. Μπίνος. «Έχουμε 1.500.000 επισκέπτες ετησίως. Είναι Έλληνες, Βαλκάνιοι, Ρώσοι αλλά και Ισραηλινοί, Αρμένιοι, Κινέζοι».

Η μεγάλη επισκεψιμότητα δεν εφησυχάζει τους ανθρώπους της Λουτρόπολης, αντιθέτως είναι για την περιοχή όπως λέει ο δήμαρχος Αλμωπίας, μία πρόκληση να προσφέρουν στο μέλλον ακόμη πιο υψηλής ποιότητας φιλοξενία μέσα από αναβαθμισμένες υποδομές.

Ο δήμαρχος Αλμωπίας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική πρωτοβουλία, την προετοιμασία πρόσκλησης, χρηματοδότησης μέσω προγράμματος (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) για την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων στους δήμους όλης της χώρας, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Καταθέσαμε όλες οι λουτροπόλεις της χώρας τις προτάσεις μας. Τώρα θα πρέπει να απαντηθεί ένα ερωτηματολόγιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ειναι πολύ καλή προσπάθεια, γιατί δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα δεδομένα των λουτροπόλεων ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πόρους από το πρόγραμμα», σχολίασε ο κ. Μπίνος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προώθησε στους δήμους όλης της χώραςστοχευμένο ερωτηματολόγιο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χαρτογράφηση των υποδομών ιαματικού τουρισμού.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αλμωπίας υπάρχει ήδη μελέτη που αφορά το Σπήλαιο για να γίνει επισκέψιμο, βοηθητικές υποδομές για τα αποδυτήρια στην κεντρική πισίνα, χώρους λουτροθεραπείας σκεπαστούς με γυαλί, αλλά και στάθμευσης.
«Η λουτρόπολη είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων. Είναι 28 σημαντικές λουτροπόλεις στην Ευρώπη, ανάμεσά τους κι εμείς», επισήμανε ο κ. Μπίνος. Μάλιστα τον Μάϊο του 2019 οι λουτροπόλεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου θα συνεδριάσουν στα Λουτρά Πόζαρ.

 
 
 
Πηγή: voria.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *