Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Eπιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Ξιφιανής - Είναι έγκλημα η φόλα στα ζώα. Επιτέλους, κάντε κάτι


Εμείς οι κάτοικοι της Ξιφιανής είμαστε αναστατωμένοι και εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, καθώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός σχεδίου μαζικής εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην Ξιφιανή.
Οι αδίστακτοι δράστες έχουν τοποθετήσει δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) σε διάφορα σημεία του χωριού και κυρίως στο χώρο γύρω από την κοινότητα. Μέχρι σήμερα έχουν βρει φρικτό και επώδυνο θάνατο τέσσερα σκυλιά, εκ των οποίων τα δύο είναι δεσποζόμενα. Παράλληλα, άγνωστη παραμένει η τύχη και άλλων πέντε αδέσποτων σκυλιών, τα οποία ζούσαν στο χωριό και έχουν εξαφανιστεί «περιέργως» τις τελευταίες ημέρες. Οι αδίστακτοι δράστες έφτασαν στο σημείο να σπείρουν φόλα ακόμη και μέσα σε ιδιοκτησία και το σκυλί να σωθεί την τελευταία στιγμή από τον ιδιοκτήτη του.
Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως και τα δεσποζόμενα, προστατεύονται από το Ν. 4093/2012. Σύμφωνα με τις διατάξεις του οι δράστες κακοποίησης (δηλητηρίασης κ.λ.π.) τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και  χρηματικό πρόστιμο έως 15.000 ευρώ.
Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν τους υπευθύνους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά.
Καλούμε τους συγχωριανούς μας να προσέχουν τα παιδιά τους και τα ζώα τους και να καταγγείλουν κάθε ύποπτη κίνηση σχετικά το αποτρόπαιο έγκλημα στην Αστυνομία και στο Δήμο.
Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας και τον πολιτισμό μας. Δίπλα στις φόλες παίζουν τα παιδιά μας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Οι διαμαρτυρόμενοι
Παρθένα Μάστορα
Τάκης Χατζόπουλος
Ελπίδα Χρυσίδου
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Δούμος
Δέσποινα Παραστατίδου
Θεοφανία Ελευθεριάδου
Δημήτριος Σαμαράς
Ελένη Γιαλαμουίδου
Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Ειρήνη Δούμου
Μήνου Μιχαήλ
Πετράκης Ευθύμιος
Γρηγόριος Νικολαίδης
Γεώργιος Σαμαράς
Φανιάδης Γεώργιος
Αθανάσιος Σαμαράς
Δημήτριος Τότσας
Εύδοξος Λόγγρος
Κική Ελευθεριάδου
Χρυσάνθη Χατζοπούλου
Μαρία Παπασάββα
Ελένη Διονυσιάδου
Κιρπατσάς Κωνσταντίνος
Στεφανία Χατζοπούλου
Γάζη Αθανασιάδου Ξανθή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *