Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Οι ακαδημίες του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών - Ήττα του ΓΑΣ από τον Φ.Ο. Αριδαίας στο παιδικό τμήμα


Συνεργασία της Ακαδημίας Μπάσκετ
του «ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος» με Παιδαγωγό



Είναι γνωστό ότι στην Giannitsa Basketball Academy, εκτός των άλλων, λειτουργούν τμήματα Junior και pre Junior για παιδιά γεννημένα το 2011 - 2012 (παιδιά νηπιαγωγείου), καθώς και για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2007 μέχρι και το 2010.
Φέτος η Ακαδημία μας πήρε την πρωτοβουλία και ενέταξε στο προπονητικό της team την Παιδαγωγό Κική Θεοφίλου για τα παραπάνω τμήματα και ηλικίες. Και αυτό γιατί θεωρούμε απαραίτητη την παιδαγωγική προσέγγιση των παιδιών κατά την διάρκεια της προπόνησης αλλά και των παιχνιδιών, ώστε αυτά να αγαπήσουν το άθλημα και να ασχοληθούν με τον πλέον κατάλληλο και ορθό τρόπο με αυτό.
Η Παιδαγωγός μας καθοδηγεί και εποπτεύει τα παιδιά, καθώς η   ''Παιδαγωγική'' είναι πλέον ένας διεθνής όρος και χρησιμοποιείται, για να μεταδώσει τις θεμελιώδεις αρχές και μεθόδους διδασκαλίας των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, άρα και σε αυτό της άθλησης, ώστε, εκτός των άλλων, να καλλιεργείται η ψυχή και το πνεύμα τους.  
Επίσης, η Παιδαγωγός μας είναι υπεύθυνη ασφάλειας των μικρών αθλητών μας κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τους χώρους της προπόνησης.

Εξάλλου, έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι μέσα στους στόχους μας είναι η σωστή ενασχόληση των αθλητών μας με τον χώρο του basketball, δηλαδή:
  • Η ανάπτυξη των αξιών, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, της κοινωνικοποίησης, αλλά να κάνουν τα παιδιά και νέες φιλίες.
  • Να νιώσουν τα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε ομαδικό άθλημα.
  • Να μάθουν να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες του αθλήματος.




Ήττα του Γ.Α.Σ.  Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον Φ.Ο. Αριδαίας


Με εντός έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» την Κυριακή 5/11/2017, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών , από τον ΦΟ Αριδαίας , με σκορ 55-69.
Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από το πάθος και την ενέργεια που έδειξαν οι δύο ομάδες μέσα στο γήπεδο για την νίκη, ο ΦΟΑ ήταν ο τελικός νικητής. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πήραν μία διαφορά της τάξης των δέκα πόντων, με σκορ 15-25, μαζεύοντας τα ριμπάουντ και τρέχοντας το γήπεδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μέγας κατάφερε να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα με σαφώς καλύτερη άμυνα και να μην αφήσει την αντίπαλη ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Τελικά το σκορ στο ημίχρονο ήταν 29-40. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αρχή και μείωσαν την διαφορά στους 6 πόντους όμως και πάλι η ομάδα της Αριδαίας είχε την απάντηση και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου ξαναπήγε την διαφορά στους 13 πόντους 41-54. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Μέγας παρόλο που προσπάθησε δεν τα κατάφερε. Πέντε λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν  την τελευταία τους προσπάθεια μειώνοντας στους 7 όμως ο ΦΟΑ με ωραίες ενέργειες πήρε τελικά το ροζ φύλλο με σκορ 55-69.
Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των φιλοξενούμενων, τόνισε :
Χαριτίδης Χ. : «Συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την άξια προσπάθεια που έκαναν. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες που έγινε κάτω από πολύ καλό κλίμα. Από αυτό το ματς στα θετικά κρατάμε ότι δεν παρατήσαμε το παιχνίδι ούτε μία στιγμή. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος παρόλο που οι διαφορές των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατες. Από την άλλη στα αρνητικά κρατάμε τα χαμένα ριμπάουντ ,που ήταν πολλά, και τα λάθη επιπολαιότητας που χαρακτηρίζουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Είμαστε ένα καλό σύνολο με χαρακτήρα νικητή και θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον ΦΟΑ και ευχαριστούμε τον κόσμο που για άλλη μία φορά ήταν δίπλα και μας στήριξε».

Τα δεκάλεπτα: 15–25,  14–15, 12–14, 14–15.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΓΑΣ Μέγας  Αλέξανδρος Γιαννιτσών:
(Προπονητής: Χ. Χαριτίδης): Καρυπίδης Κ. , Στεργιόπουλος Π., Μπάρπας Δ. , Μαυρένης Ρ. , Παρτσαλάκης Σ. , Πέτσος Θ. 10, Μανωλέμης Α. , Τσιτερίδης Τ., Χαλόφτης Γ., Γαλέτας Λ. , Κυριαζής Γ. , Αναστασιάδης Γ.
ΦΟ Αριδαίας: (Προπονητής :Χασάπης): Παυριανίδης, Κληντσάρης, Παυλίδης, Μπίνος, Τσαμτσίδης, Αναστασίου, Δεβεστόπουλος, Τσακίρης, Πετρούδης, Βασίλογλου, Σαρικούδης, Αμπάρης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *