Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Μενέλαος Λουντέμης «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στην Αριδαία στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο

Μενέλαος Λουντέμης «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στην Αριδαία στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο

από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Μ.Σ. Εξαπλατάνου "Ο Μενέλαος Λουντέμης".

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα παρουσιάσει το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00 το απόγευμα, έπειτα από πρόσκληση του Μ.Σ. Εξαπλατάνου που φέρει την επωνυμία του μεγάλου λογοτέχνη.

Η πρωτοβουλία και η ένθερμη προτροπή του συλλόγου που τιμά και διαδίδει το έργο του σπουδαίου δημιουργού και συντοπίτη μας Μενέλαου Λουντέμη, συνέβαλλαν ώστε ένα από τα κορυφαία έργα του να παρουσιαστεί στο "σπίτι" του, την Αλμωπία.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – διασκευή Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένη Κουζού, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Κατερίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Σπυριδάκη.

Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» δεν είναι τυχαία ένα από τα κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης. Το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα του πολυγραφότατου Λουντέμη, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές και την αυθεντική γλώσσα του μας μιλά για τον Μέλιο, ένα αγόρι που παρά τις αντιξοότητες που συναντά στην πορεία του, κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να μάθει γράμματα, να πάει στο σχολείο, να μορφωθεί. Η δίψα του παιδιού για μάθηση θα το φέρει αντιμέτωπο με την αδικία και το δίκιο, την καλοσύνη και την κακία, τη φιλία και την έχθρα, την αγάπη και το μίσος. Ο Μέλιος με παντοτινούς συνοδοιπόρους του τα βιβλία θα αναζητήσει την ανθρωπιά όπου κι αν βρίσκεται.

Στις μέρες μας έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να μετρήσουμε ξανά τ’ άστρα και ίσως αυτή τη φορά να τα βρούμε σωστά... παρέα μας σ΄αυτό το ταξίδι ο Μέλιος, η Αγράμπελη, ο Δακρυτζίκος, ο μπαρμπα Θόδος κι ο Μπίθρος...

«...Ήθελε να είναι καλός και δεν ήξερε πως... Μια μέρα κάθισε και παίδεψε το κεφάλι του. Στο τέλος το βρήκε: θα ‘πιανε φιλία με τα βιβλία. Θα γύρευε να μάθει από κει αυτά που του ‘κρύβαν οι μεγάλοι. Θα ‘πιανε αγάπη με τις ζουγραφιές, με τα παραμύθια...»

Το έργο θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή παράσταση την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00 το απόγευμα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με εισιτήριο 7 ευρώ, ισχύουν και με εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

Πληροφορίες : 6977 445161 & 2310 222299 e-mail : info@neotheatro.gr website: www.neotheatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *