Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας απαντά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα μεταφοράς του ποδοσφαιρικού σταδίου στο πασά τσαιρ ενώ η ολοκλήρωση του έργου έχει ως στόχο την:



  1. Διασύνδεση και λειτουργική αξιοποίηση χώρων ιστορικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος
  2. Ανάδειξη της ιδιαίτερης αστικής ταυτότητας της πόλης και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος.
  3. Περιβαλλοντική αναβάθμιση τμημάτων της περιοχής παρέμβασης.
  4. Αντιμετώτιση κλιματικής αλλαγής και προστασία από φυσικές καταστροφές.
  5. Προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
  6. Στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
  7. Ένταξη μεγαλύτερου αριθμού χρήσεων γης.
  8. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην πόλη.
  9. Συγκράτηση του νεανικού πληθυσμού στην πόλη.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά μετά τις βραβεύσεις των αναπλάσεων στην πλατεία Γρανικού και της 18ης Οκτωβρίου το στελεχιακό δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας με το έργο της δίνει μια αποστομωτική απάντηση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και έχουν σαν στόχο την απαξίωση του δημόσιου τομέα. Η τεχνική υπηρεσία απαντά στους επικριτές και συκοφάντες του δημοσίου τομέα, απαντά στις πολιτικές που έχουν στόχο τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, την απαξίωση των εργαζομένων σ΄ αυτές και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα προς όφελος συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων.

Επί της ευκαιρίας να αναφέρω ότι ο Δήμαρχος Έδεσσας με επιστολή του στις 17/11//2014 δικαιολογεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας λόγω αντικειμενικής εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού (αδυναμία προσλήψεων, αδυναμία αντικατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού) αλλά και ταύτισης της δημοτικής αρχής με κεντρικές πολιτικές επιλογές. Φυσικά σήμερα οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί ενώ οι κεντρικές πολιτικές δημιουργούν νέα δεδομένα και δίνουν ευκαιρίες στην τοπική αυτοδιοίκηση που ο Δήμος Έδεσσας πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Τέλος η αλήθεια είναι ότι όταν ο δημόσιος τομέας στελεχωθεί , εξοπλιστεί με τα κατάλληλα μέσα και του δοθεί συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και στοχοποίηση παράγει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

ΤΑΣΟΣ ΣΙΩΝΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *