Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Επίδομα παιδιού 2018: Ανοίγει σήμερα το Α21

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το Α21 για το επίδομα παιδιού 2018.


Έως τις 20 Ιουνίου πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ και δικαιούνται τη δεύτερη δόση, που αντιστοιχεί στο δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν έως τις 20 Ιουνίου στο TAXISNET τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21 για τη χορήγηση των νέων οικογενειακών επιδομάτων τότε θα λάβουν το επίδομα στο χρονικό διάστημα 25-27 Ιουνίου.

Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου τις φορολογικές δηλώσεις και το Α21 θα έχουν δεύτερη ευκαιρία τον Ιούλιο. Θα μπορούν δηλαδή να εισπράξουν τα επιδόματα που αντιστοιχούν στο δεύτερο και στο τρίτο δίμηνο του έτους ή τα επιδόματα που που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους στο διάστημα από 25 έως 27 Ιολίου, υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 20 Ιουλίου θα έχουν υποβάλει τι φορολογικές τους δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21.

Υπάρχουν ωστόσο πολλές οικογένειες που ακόμη και να ανοίξει το Α21 δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Οι οικογένειες αυτές θα πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου όταν θα ανοίξει η υποβολή από τον ΟΠΕΚΑ ώστε να προλάβουν την ήδη καθυστερημένη β δόση.

Η στγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε οικογενειάρχες που έχουν ποσοστά σε νομικά πρόσωπα και δεν μπορούν ακόμη να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις αφού δεν έχει ανοίξει ακόμη το έντυπο «Ν» για την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

Επιπλέον, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στα οικογενειακά επιδόματα αλλά και το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς της χώρας με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά, ενώ ήδη με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει καθοριστεί ο νέος τύπος και οι κωδικοί του εντύπου Ν που υποβάλλουν τα νομικά πρόσωπα (ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ) το TAXISnet δεν είναι ακόμη προσπελάσιμο για υποβολή του εντύπου.

Το αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκκαθαριστούν τα ατομικά εισοδήματα των μετόχων των νομικών προσώπων και να μην μπορούν να υποβάλλουν ούτε τις προσωπικές και στις περισσότερες περιπτώσεις τις δηλώσεις με εισοδήματα της οικογένειας τους.

Αυτό θα εμποδίσει χιλιάδες δικαιούχους φορολογούμενους να υποβάλλουν Α21 ακόμη και να ανοίξει σήμερα, όπως έχει διαμηνύσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΠΕΚΑ που έχει πλέον την αρμοδιότητα της χορήγησης των νέων οικογενειακών επιδομάτων.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει και το πρόγραμμα επιδότησης της φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημόσιους, που προκηρύσσει η ΕΕΤΑΑ και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες οικογενειάρχες που έχουν ποσοστά σε νομικά πρόσωπα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε αυτό το ευεργετικό για χιλιάδες γονείς πρόγραμμα, αφου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης.

Αν δεν ανοίξει γρήγορα το έντυπο «Ν» θα παρουσιαστεί η αδυναμία υποβολής αιτήσεων για τα δύο παραπάνω προγράμματα από χιλιάδες φορολογούμενους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *