Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Αιτία, όπως σημειώνουν πηγές κοντά στον κ. Κοτζιά, ήταν η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κάλεσε όποιον δυσφορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο.

Οι πληροφορίες περί παραίτησης του πρώην -πλέον- υπουργού Εξωτερικών οργίαζαν από το πρωί. Όπως έγραφε το newpost.gr, ο κ. Κοτζιάς ήταν πολύ δυσαρεστημένος, καθώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε στο χθεσινό υπουργικό, όταν έγινε στόχος επιθέσεων από τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά, ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε αποδέκτης «αήθους επίθεσης» από τον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος προχώρησε σε βαρείς υπαινιγμούς και για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα, που υπήρξε και κεντρική κυβερνητική γραμμή καθώς αντίστοιχες θέσεις διατυπώνουν σε κάθε ευκαιρία τόσο ο Ν. Παππάς όσο και ο Π. Σκουρλέτης, να μην τραβηχθεί στα άκρα η ένταση με τον κ. Καμμένο και η ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση να είναι δική του ευθύνη, ενόχλησε τον κ. Κοτζιά που, όπως λέγεται, ανέμενε ισχυρότερη στήριξη.

Η φράση, δε, σήμερα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ότι «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο» (σ.σ. φράση που χρησιμοποίησε ιστορικά ο Ανδρέας Παπανδρέου) φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Κοτζιά.

 
 
Πηγή: newpost


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *