Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Τσίπρας μετά την παραίτηση Κοτζιά: Αναλαμβάνω εγώ και δεν θα δεχθώ διγλωσσία στα Εθνικά θέματα

Κρίση στην κυβέρνηση – Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την κόντρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο – Εξέφρασε δυσαρέσκεια για την μη κάλυψή του από το Μαξίμου - Το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός - Σκληρές δηλώσεις Τσίπρα έξω από το Μαξίμου με αποδέκτη τον Πάνο Καμμένο και όχι μόνο

Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν πλέον με τεράστιες ταχύτητες και όλα είναι ρευστά. Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και απρόβλεπτες σε πολιτικό επίπεδο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα επηρεαστεί και η πορεία της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς.
Τσίπρας σε Καμμένο: Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου έστειλε πολλαπλά μηνύματα ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, εννοώντας προφανώς τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ.

«Θα αναλάβω ο ίδιος το ΥΠ.ΕΞ. και είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Η απόφαση να δεκτώ την παραίτηση Κοτζιά είναι απόφαση με μηνύματα προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό και προς την κυβέρνησή μου.

«Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχτώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και από κανέναν, συνειδητά ή ασυνείδητα, -εν προκειμένω ασυνείδητα- να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας, στην οριστική έξοδό της από τα μνημόνια, που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία οκτώ χρόνια». 

Μήνυμα και προς την πλευρά των Σκοπίων 

«Ταυτόχρονα στέλνω μήνυμα στους γείτονές μας που αυτές τις μέρες έχουν δικές τους διαδικασίες για να προχωρήσουν στην συνταγματική αλλαγή της ονομασίας τους, όπως προβλέπει η Συμφωνία. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ένταξη της γειτονικής χώρας στους διεθνείς οργανισμούς που η Ελλάδα συμμετέχει (Ε.Ε., ΝΑΤΟ) με Συνταγματική Ονομασία, "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Τους κάλεσε δε, να προχωρήσουν γιατί θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ονομασία « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», θέλω να είμαι καθυαρός σε αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *