Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Λουτρά Πόζαρ: Μακριά από τη θάλασσα...

Το να κοιτάς τη θάλασσα και να χάνεται μακριά το μάτι σου στον ορίζοντα, να ατενίζει ο νους σου και να ταξιδεύει μακριά η ψυχή σου ειναι ένα δώρο! Έτσι νιώθω για τη θάλασσα και πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που ζουν πλάι της!


 
Εδώ όμως, σ´αυτον τον τόπο η θάλασσα είναι μακριά και η μυρωδιά της κάτι ξένο. Εδώ τα βουνά σε τυλίγουν όπου κι αν αφήσεις το βλέμμα σου. Βουνά γεμάτα δύναμη, που σε αγκαλιάζουν και σε κρατούν εκεί. Καταπράσινες πλαγιές και δάση μοναδικά, που δύσκολα αρκείσαι να τα κοιτάς και επιθυμείς να τα περπατήσεις και ν´ανακαλύψεις τα μυστικά μονοπάτια τους.

Όμορφες πεδιάδες ποικιλόμορφες με σπαρτά και καρποφόρα κάθε λογής! Μα αυτό που κυριαρχεί και σε καθηλώνει είναι τα νερά. Ποτάμια, ρυάκια και χείμαρροι που συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό και χαρίζουν στον τόπο αυτό το εξαιρετικό του πράσινο. Αν μία και μόνο φράση έπρεπε να περιγράψει την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας θα ήταν ¨νερό και πράσινο¨.

Σ´αυτήν την περιοχή με τα πανέμορφα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ και το τόσο ιδιαίτερο μικροκλίμα κανένας επισκέπτης δε θα μείνει ανικανοποίητος, ίσως και σε κανέναν να μη λείψει η βοή, η τεχνολογία ή και η.. θάλασσα!



Αν θέλει όμως να πάρει κάτι μοναδικό μαζί του φεύγοντας από εδώ για να θυμάται το ταξίδι του καλό θα είναι να κάτσει λίγο με τους ανθρώπους που ζουν στον τόπο, να τους ακούσει και να τους νιώσει .´Ενας καφές, ένα τσίπουρο ή και ένας μεζές με κάποιον που ζει μόνιμα σε έναν τέτοιο τόπο σίγουρα θα είναι το καλύτερο ενθύμιο! Έχει άλλη οπτική κι άλλο κοίταγμα το μάτι κάποιου που δεν ξέρεί να αφήνει το βλέμμα να χαθεί, που ξέρει να ανασκουμπώνεται και να προχωρά περιτριγυρισμένος από τα βουνά, τα δέντρα, τα νερά.

Ίσως αξίζει και μόνο γι αυτό ένα ταξίδι δίπλα σε αυτούς που ξέρουν να αγαπούν τον τόπο τους κι ας τους κρατά ομήρους στην αγκαλιά της.

Ο κάθε τόπος δε γίνεται ποτέ ανάμνηση χωρίς τους ανθρώπους που τον αγαπούν και ζουν εκεί και χωρίς τους ανθρώπους που τον επισκέπτονται.


Άρθρο: Θεοδώρα Ταρενίδου | inpozar.net

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *