Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΥΠ ζητά μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας - Δείτε την απίστευτη προκήρυξη

Στις 23 Ιανουαρίου η βουλή των Ελλήνων επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία τα Σκόπια μετονομάστηκαν σε «Βόρεια Μακεδονία. Πέρασαν 22 ημέρες και η ελληνική πολιτεία ήρθε χθες (14/1) με τον πιο επίσημο τρόπο να επιβεβαιώσει τους φόβους όσων έλεγαν ότι η Ελλάδα αναγνώρισε ως «μακεδονική» τη γλώσσα της γειτονικής χώρας.


Σε προκήρυξη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων (ΕΥΠ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ζητούνται 302 άτομα για την κάλυψη κενών θέσεων.


Μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητά η υπηρεσία ασφαλείας του Ελληνικού Κράτους είναι και 56 μεταφραστές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τέσσερις θέσεις έχουν προβλεφθεί για όσους είναι γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη, ενώ όσοι ξέρουν τη συγκεκριμένης γλώσσας μοριοδοτούνται επιπλέον στην διεκδίκηση των θέσεων εργασίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το επίμαχο σημείο της προκήρυξης

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο της προκήρυξης:

«Για τις πενήντα έξι ( 56) θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών - Διερμηνέων - Ακροατών οι οποίες αναλύονται, ως ακολούθως:

- Αγγλικής πέντε (5)
- Γαλλικής τέσσερις (4)
- Γερμανικής τρεις (3)
- Ισπανικής δύο (2)
- Ιταλικής δύο (2)

Τεύχος ΑΣΕΠ 4/14.02.2019 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 45
- Αραβικής πέντε (5)
- Βουλγαρικής τρεις (3)
- Εβραϊκής δύο (2)
- Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) τέσσερις (4)
- Ρωσικής τρεις (3)
- Τουρκικής είκοσι τρεις (23)».

aaaΗ Συμφωνία των Πρεσπών που για πολλούς είχε σαν αποτέλεσμα την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, έρχεται πλέον να επιβεβαιωθεί και στην καθημερινότητα μας. Μια από τις πρώτες υπηρεσίες που την «ασπάστηκε» είναι η ΕΥΠ, ένας ευαίσθητος τομέας που έχει αναλάβει να προστατεύει τα εθνικά μας δικαιώματα και να αποτρέπει τυχόν κακόβουλες ενέργειες προς τη χώρα μας.Παράλληλα δίνεται και το δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει. Η ονομασία θα πάει… περίπατο και το πρώτο συνθετικό της «Βόρειας Μακεδονίας», μάλλον θα χαθεί είτε για συντομία λόγου είτε προς καπήλευσή της ιστορίας και του πολιτισμού μας, είτε γιατί έχει δοθεί το δικαίωμα σε κάποιους να το κάνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *