Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα ξεκινά η αύξηση του κατώτατου μισθού - Ποια επιδόματα αυξάνονται

Αναλυτικοτερα:

- Eιδική παροχή προστασίας της μητρότητας αυξάνεται από τα 586,08 ευρώ στα 650 ευρώ.

- Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων από 215,85 διαμορφώνεται στα 240 ευρώ.

- Ειδικό Βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας από 215,85 φτάνει στα 240 ευρώ.

- Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας από 187 ευρώ ανέρχεται σε 207 ευρώ.

- Ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών από 287,8 ευρώ φτάνει στα 319,4 ευρώ.

- Ειδικό εποχικό βοήθημα: Οι οικοδόμοι εισπράττουν 678 ευρώ και από τον Φεβρουάριο θα πάρουν 752 ευρώ. Οι δασεργατες – ρητινοσυλλεκτες, καπνεργάτες, μισθωτοί ναυπηγ/κής ζώνης κ.α. λαμβάνουν 641,41 ευρώ και σε μερικές μέρες θα λάβουν 712 ευρώ. Οι μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου δικαιούνται 458,15 ευρώ σήμερα ενώ θα εισπράξουν 508 ευρώ τον επόμενο μήνα.

- Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη. Καταβάλλονται έως 3 μισθοί. Για εργαζόμενους που δεν διέπονται από κλαδική σύμβαση καταβάλλονται έως 3 κατώτατοι μισθοί, δηλαδή 1.950 ευρώ από 1758 ευρώ.

- Προγράμματα απασχόλησης. Οι αμοιβές των Κοινωφελών Προγραμμάτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 546 ευρώ (νέος καθαρός μισθός) από 495 ευρώ σήμερα. Ταυτόχρονα αναμένεται να αυξηθούν και τα ανώτατα όρια επιδοτήσεων στα προγράμματα απασχόλησης.

- Επίσης αυξάνονται τα επιδόματα μακροχρόνια ανέργων, διαθεσιμότητας, ασκούμενων σπουδαστών ΤΕΙ, μαθητείας, πρακτικής άσκησης φοιτητών σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, η ειδική επιδότηση εκδοροσφαγέων, η ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας φορτοεκφορτωτών, η επιδότηση λόγω ανεργίας των ξεναγών, η επιδότηση λόγω ανεργίας αδελφών νοσοκόμων, το βοήθημα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ), το επίδομα άδειας συμμετοχής σε εξετάσεις για σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές που είναι εργαζόμενοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *